Μακροζωία: Πώς θα κερδίσουμε 5 επιπλέον χρόνια ζωής – Η πηγή νεότητας που βρίσκεται στο σώμα μας

Metrosport Team13 Ιανουαρίου 2024

Τα τελευταία χρόνια, πλήθος μελετών φέρνουν στο φως στη σημασία που έχει η επικοινωνία μεταξύ των οργάνων του σώματος ως βασικός ρυθμιστής της γήρανσης. Τα ανοιχτά κανάλια αυτής της επικοινωνίας μπορούν να εγγυηθούν την εύρυθμη λειτουργία των οργάνων και συστημάτων του σώματος. Καθώς όμως το γήρας τα φθείρει, τα όργανα παύουν να λαμβάνουν τα μοριακά και ηλεκτρικά μηνύματα που χρειάζονται για να λειτουργήσουν σωστά.

Στα παραπάνω βασίζεται και η πρόσφατη μελέτη από ομάδα της Σχολής Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σαν Λουί που δημοσιεύεται στο Cell Metabolism. Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψαν τα πειράματα σε ποντίκια, υπάρχει μια σημαντική γραμμή επικοινωνίας που συνδέει τον εγκέφαλο με τον λιπώδη ιστό σε έναν βρόχο ανάδρασης (feedback) -μια κλειστή διαδρομή δράσης και πληροφοριών-, ο οποίος φαίνεται να είναι κεντρικής σημασίας για την παραγωγή ενέργειας σε ολόκληρο το σώμα.

Η έρευνα υποδηλώνει ότι η σταδιακή φθορά αυτού του βρόχου ανάδρασης εμπλέκεται στην αύξηση των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τη γήρανση και, πολύ πιθανώς, παρεμβάσεις για να διατηρηθεί η καλή λειτουργία τους θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής και πιο υγιή γηρατειά.

Ειδικοί νευρώνες

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.