Τα παιχνίδια με την ΑΕΚ είναι πραγματικά σοβαρή υποχρέωση για τον Άρη, καθώς παίζει σε μια εβδομάδα όλη την σεζόν

Δημήτρης Κανελλάκης10 Ιανουαρίου 2024

Το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ασφαλώς και ήταν μια πάρα πολύ σοβαρή υποχρέωση για τον Άρη και εξηγήσαμε τόσο πριν από το ματς όσο και μετά πόσο σημαντικό θα ήταν να αναδεικνυόταν νικητής αλλά και πόσο μεγάλα είναι τα οφέλη μετά την επικράτησή του.

Ωστόσο, αν θέλουμε να μιλάμε για πραγματικά σοβαρές υποχρεώσεις για τον Άρη, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς όταν μιλάμε για διακυβεύματα ουσίας, για αγώνες που μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να κάνουν τη διαφορά για τους "κίτρινους", τέτοιες είναι τα ματς με την ΑΕΚ για το κύπελλο.

Εδώ είναι όλα τα λεφτά για τον Μάντζιο και τους παίκτες του. Από αυτά τα δύο παιχνίδια θα εξαρτηθεί αν ο Άρης θα συνεχίσει να έχει ελπίδες για να πετύχει κάτι ξεχωριστό αυτή την σεζόν, ή αν θα κινηθεί στην πεπατημένη των τελευταίων χρόνων, την εξασφάλιση, δηλαδή, απλά ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι έτσι όπως είναι διαμορφωμένες οι ισορροπίες και η δυναμική των μεγάλων ομάδων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Άρης δεν έχει πιθανότητες να διακριθεί μέσω του πρωταθλήματος, να κοντράρει τις ομάδες του Big 4. Η μόνη δυνατότητα που του δίνεται, είναι μέσω του κυπέλλου να προχωρήσει, να φτάσει στον τελικό, να διεκδικήσει έναν τίτλο.

Μια νίκη επί του ΠΑΟΚ, ή οποιουδήποτε άλλου διεκδικητή του πρωταθλήματος, μπορεί να έχει μια αξία για τον Άρη, αλλά δεν συνιστά υπέρβαση, υπό την έννοια ότι δεν του ανοίγει το δρόμο για να πετύχει κάτι μεγάλο.

Αντιθέτως, μια πρόκριση στο κύπελλο, σε βάρος της ΑΕΚ, είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση. Διότι θα κρατήσει τον Άρη στο παιχνίδι, θα του επιτρέψει να παραμείνει διεκδικητής για έναν τίτλο. Αυτό, δηλαδή, το οποίο τόσο πολύ του λείπει, για δεκαετίες ολόκληρες.

Άρα, οι "κίτρινοι" καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν όσο καλά έκαναν τη δουλειά με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή, να την κάνουν και με την ΑΕΚ, στα δύο παιχνίδια σε μια βδομάδα, που αποτελούν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της σεζόν γι' αυτούς.

Την ώθηση που χρειαζόταν, την έχουν. Όταν προέρχεσαι από νίκη επί του ΠΑΟΚ, η ψυχολογία είναι στο ανώτερο δυνατό επίπεδο, το κλίμα στην ομάδα εξαιρετικό.

Οπότε, αυτό που όλοι περιμένουν, πλέον, είναι να δουν κατά πόσο οι "κίτρινοι" μπορούν να πάρουν σήμερα ένα αποτέλεσμα το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για να χτίσουν προϋποθέσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.