Επιστροφή στην κανονικότητα με πρόκριση στο Πανθεσσαλικό

Δημήτρης Μπούζας10 Ιανουαρίου 2024

Χωρίς προβλήματα στο Βόλο ο Λουτσέσκου. Η αποστολή είναι συγκεκριμένη και αδιαμφισβήτητα σημαντική. Αφορά την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Να έρθει δηλαδή η ομάδα πιο κοντά σε έναν από τους στόχους της χρονιάς. Η εκκρεμότητα σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να επικεντρωθεί μόνο στο σκορ της νίκης της πρώτης αναμέτρησης. Κι αυτό γιατί η διαφορά δυναμικότητας σε αυτά τα παιχνίδια πολλές φορές δεν μετράει, με συνέπεια να υπάρχουν πιθανότητες και για τα αουτσάιντερ.

Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή «μετράει» τις αναταράξεις μιας εκτροπής, με τους Βολιώτες αντίθετα να «βλέπουν» σε αυτό το παιχνίδι ότι πολύτιμο υπάρχει σε ολόκληρη τη διάρκεια της χρονιάς. Εάν θα έχει ή όχι τις δυσκολίες του ο δικέφαλος για να εξασφαλίσει την πρόκριση, είναι κάτι στο οποίο θα απαντήσουν ο κόουτς και οι παίκτες του. Οι τελευταίοι γνωρίζουν πολύ καλά πως η επιστροφή στην κανονικότητα περνάει μέσα από τον Βόλο. Για την ίδια την κανονικότητα ασφαλώς επιβάλλεται να φροντίσουν άμεσα και οι διοικούντες, προχωρώντας στην ενίσχυση του ρόστερ, κάτι που έπρεπε ήδη να το έχουν κάνει, από τη στιγμή που ορισμένες θέσεις κραύγαζαν απελπισμένα για τα κενά που υπάρχουν, προειδοποιώντας για ενδεχόμενους κινδύνους και νέες απώλειες.

Δυστυχώς και όπως αποδείχθηκε οι καθ ύλην αρμόδιοι, πιθανότατα παρασυρόμενοι από το γεγονός ότι αυτές οι αδυναμίες που φώναζαν τόσο δυνατά από μακριά, δεν είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές και οι λίγες που πιθανότατα να υπήρξαν είχαν καλυφτεί από την εξαιρετική βαθμολογική συγκομιδή, αμέλησαν να προστρέξουν ως όφειλαν και να αντιμετωπίσουν στη ρίζα του το πρόβλημα. Εικάζεται ότι θα σπεύσουν και μάλιστα με την ανάλογη σοβαρότητα και την αντίστοιχη ποιότητα που απαιτούν οι υποχρεώσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, να επανορθώσουν.

Και κάτι ακόμη και τελευταίο. Κάποιοι του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ που έχουν το κουσούρι ή και την αποστολή να σκηνοθετούν και να υποστηρίζουν κατά παραγγελία, λύσεις με παίκτες επιπέδου Σούπερ Λίγκα 2, να σταματήσουν να το κάνουν, γιατί μόνο ζημιά προκαλούν, δοξολογώντας τα ημίπαλτα.

Συνεχίζεται το πανηγύρι στο λιμάνι

Το ερυθρόλευκο Δελφινάρειο ανεβοκατεβάζει παραστάσεις τη μία πίσω από την άλλη, που έχουν σχέση με την «επανάσταση» την οποία κήρυξαν οι αδικημένοι επιστήμονες (παράγοντες, στρατευμένοι και όχι οι σοβαροί φίλοι της ομάδας). Πότε κωμωδίες και πότε δράματα. Γέλιο και κλάμα συγχρόνως. Ακόμη δεν έχουν συνέλθει οι ακροατές των δηλώσεων του νέου αντιπροέδρου, ο οποίος υπέπεσε στη μεγαλειώδη γκάφα να χρεώσει την ερυθρόλευκη παράγκα του Θωμά, του «θείου» και του πατέρα Σπάθα στους αντιπάλους και όχι σε αυτούς που σήμερα υπηρετεί.

Ξέχωρα βέβαια όλοι θυμήθηκαν το πως αποκάλεσε ο συγκεκριμένος παράγοντας τον πρόεδρο του Ολυμπιακού πριν από λίγο καιρό (καταστροφή του ελληνικού ποδοσφαίρου) και πως το ανταπέδωσε ο τελευταίος (είσαι είναι σκουπίδι). Χθες λοιπόν επιστρατεύτηκε όλο το εργατικό προσωπικό των ΜΜΕ του αφεντικού. Αθλητικογράφοι, αρθρογράφοι, επιτελείς, όλοι στην πρώτη γραμμή. Ακόμη και ο υπεύθυνος του MEGA και γνωστός για τα συμπλέγματα του απέναντι στον Πρωθυπουργό, συμπαθέστατος κύριος Μαλέλης και ο μέχρι χθες ανενεργός σε τέτοια θέματα, Ηπειρώτης και Παναθηναϊκός αρθρογράφος κύριος Παπαχρήστου. Πυρ ομαδόν λοιπόν και γέλιο με την παράσταση να κλείνει το γοερό… κλάμα των βετεράνων, οι οποίοι με την σειρά τους και αναφερόμενοι στο παραμύθι χωρίς φράκο (η μισή Ελλάδα), έχυσαν δάκρυα, αλλά ψέλλισαν και κάποιες απειλές, προφανώς από συστολή και ενοχή γιατί δεν έχουν λησμονήσει το πως κέρδιζαν τα παιχνίδια.

Πολλοί από αυτούς ακόμη έχουν τα γδαρσίματα από τα μακροβούτια που έκαναν και από τις εφιαλτικές εικόνες που βίωναν, βλέποντας τους Μανιάτηδες πάνω στην τελική γραμμή της εστίας σε τελικούς, να αποκρούουν σαν τερματοφύλακες και στη συνέχεια τα τρόπαια να μεταφέρονται με θριαμβευτικές πορείες στις προθήκες του λιμανιού. Καλή τους ώρα γιατί σε αυτές τις κάπως πιεστικές στιγμές, όλοι έχουμε μια ευκαιρία να διασκεδάσουμε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.