Και τώρα οι σωστές αποφάσεις: Ενίσχυση, στήριξη, θωράκιση

Δημήτρης Μπούζας06 Ιανουαρίου 2024

Με δυο λόγια μπορείς να πεις πως «όλα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», θέλοντας να τοποθετηθείς στα όσα αισιόδοξα συμβαίνουν και αφορούν αποκλειστικά την πορεία του ΠΑΟΚ στο εθνικό μας (και όχι μόνο) πρωτάθλημα. Ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του φρόντισαν ώστε το «κλίμα» - όπως χαρακτήρισε την όλη κατάσταση ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος – να είναι εντυπωσιακά εύκρατο.

Με τις προοπτικές για το αύριο να προβάλουν επίσης κάτι παραπάνω από ευοίωνες. Όλα λοιπόν τα όσα αφορούν την ομάδα είναι και δείχνουν ότι αν δεν συμβεί κάτι το απρόοπτο, θα συνεχίσουν να παραμένουν ενθαρρυντικά και αισιόδοξα. Επί του προκειμένου σε αυτό ακριβώς το «απρόοπτο» εστιάζεται και το σημερινό μας σχόλιο. Ειλικρινά δεν έχουμε καμία πρόθεση να δώσουμε συμβουλές. Ανοίγουμε απλά και καλόπιστα μια συζήτηση για αυτά που διαπιστώνουμε που προκύπτουν από την λαμπρή πορεία μιας ομάδας, η οποία έχει πετύχει πολλά και σημαντικά.

Και τα οποία ως εκ τούτου έχουν το ίδιο σημαντικούς λόγους να προστατευτούν. Το «πως» θα επιτευχθεί αυτό; Είναι κάτι το οποίο αξίζει τον κόπο να απασχολήσει, ιδιαίτερα εκείνους που εκ των πραγμάτων και του ρόλου τους έχουν την ευθύνη να το κάνουν. Θα είμαστε όσο γίνεται πιο σύντομοι και περιεκτικοί, καταθέτοντας την άποψη μας, αποφεύγοντας συγχρόνως επιμερισμούς ευθυνών και υποχρεώσεων. Άλλωστε η ομάδα έχει ηγέτη και μάλιστα μεγαλόθυμο και ως εκ τούτου ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος ανήκουν σε αυτόν. Πάμε όμως στην «ταμπακιέρα».

Και ποια είναι αυτή: Η ύψιστη υποχρέωση της προστασίας της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει μια ομάδα, υπερασπιζόμενη τα μέχρι στιγμής πολύτιμα κεκτημένα της, τα οποία κέρδισε μέσα από αντίξοες συνθήκες. Μιας ομάδας που έχει αποδείξει ότι είναι σε θέση να πετύχει πολλά περισσότερα. Μπροστά της ωστόσο ο δρόμος που ανοίγεται είναι μακρύς και δύσβατος. Κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστούν απαραίτητες εφεδρείες. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ που διαθέτει βελτιωμένο και μέχρις ενός σημείου και ενισχυμένο, δεν τις έχει. Και αν έχει κάποιες από αυτές δεν επαρκούν, γιατί ο όγκος των υποχρεώσεων (εντός και εκτός συνόρων) είναι τεράστιος. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθεί ότι ήδη έχουν εντοπιστεί και κάποιες αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις, οι όποιες θα πρέπει να «αντιμετωπιστούν».

Ιδιαίτερα έντονη είναι η ανάγκη να αποκτηθεί δεξί μπακ που να καλύπτει όλη την πτέρυγα. Σαφέστατα υπάρχουν και λυσεις εκ των ενόντων, όμως η μόνη που μπορεί να γίνει αποδεκτή και να έχει καλό αποτέλεσμα, είναι η «μετακίνηση» του Ντεσπόντοφ στη θέση του σέντερφορ. Ως εκ τούτου οι υπεύθυνοι επιβάλλεται να προχωρήσουν άμεσα στην όποια μεταγραφική ενίσχυση είχαν υποσχεθεί, βλέποντας τα συγκεκριμένα κενά. Τα μισόλογα και οι σιβυλλικές δηλώσεις περιττεύουν. Επιβάλλεται να γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούμε αυτή τη στιγμή να πηγαίνουμε αντίθετα και με την απλή ακόμη ποδοσφαιρική λογική. Σωστές γιατί όχι και γενναίες αποφάσεις: Ενίσχυση, στήριξη και θωράκιση της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται από πλευράς κόουτς και παικτών.

ΥΓ1: Λέγεται ότι θα έχουμε «σεισμό» στην κυριολεξία από όσα θα βγουν στην επιφάνεια, από την έρευνα που διεξάγεται για την οπαδική βία. Το φονικό του Ρέντη και η απόπειρα λιντσαρίσματος του Τζήλου κρύβουν πολλά και εξόχως αποκαλυπτικά και επιβαρυντικά.

ΥΓ2: Τι ήταν κι αυτό; Ο Καμαρά αποκάλυψε ότι πιέζεται (ή εκβιάζεται;) να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, έτσι ώστε στη συνέχεια να πουληθεί στην Νότιγχαμ. Ο παίκτης αρνείται και δεν αποκλείεται σύντομα να αποτελέσει ξένο σώμα. Από την άλλη ο Ποντένσε κλωτσούσε τα μικρόφωνα στη Λαμία, την ώρα της αντικατάστασης του. Το Δελφινάριο του λιμανιού ανεβάζει νέα παράσταση με τον τίτλο: «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

ΥΓ3: Σας παραθέτουμε διαδικτυακό άνθισμα των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού:

-«Περιμένουμε τώρα εμείς ο κάθε Νιγηριανός, Μαροκινός, Αργεντίνος, Γάλλος, ο κάθε τύπος από την Γουαδελούπη να μπαίνει και να σκίζεται για την ομάδα μας και να τον νοιάζει όπως νοιάζει εμάς Σε λίγους μήνες θα μπει σε αεροπλάνο για αλλού. Οι managers να είναι καλά».

-«Κάποτε είχαμε Σουλούκου-Μοντεστό-κυρ Σάββα και τώρα Κούγια- Καραπαπά- και ένα ανύπαρκτο Πορτογάλο από την Ρίο Άβε, καταλαβαίνετε γιατί αυτή η κατάντια που βλέπουμε;»

-«Έχεις αλλάξει μέσα σε δύο χρόνια, τρεις τεχνικούς διευθυντές, πέντε προπονητές και περίπου εξήντα παίχτες. Οι άνθρωποι όμως που πήραν τις αποφάσεις για όλους αυτούς είναι ακόμα στις θέσεις τους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.