Τελικά ο Αρης είναι έτοιμος για ενίσχυση ή τζάμπα καίει η λάμπα;

Βασίλης Μάστορας28 Δεκεμβρίου 2023

Μόνο ως ένα καλό παράδειγμα προς αποφυγήν ήταν η εξέλιξη του αγώνα του Αρη με τη Λαμία. Επί της ουσίας τίποτε περισσότερο. Παρότι οι «κίτρινοι» ως ελάχιστο σεβασμό προς τον κόσμο τους, αλλά και την υστεροφημία τους θα πρέπει να φωνάζουν «παρών» στο Πρωτάθλημα μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, έχουν μηδαμινές πιθανότητες για την 4η θέση. Οι πιθανότητες αυτές θα εκμηδενιστούν στην περίπτωση που ο Αρης δεν ενισχυθεί με αξιόπιστες μεταγραφές τον Ιανουάριο. Γιατί λογικά, όλες οι υπόλοιπες ομάδες που βλέπει την πλάτη τους, για περισσότερους απ’ έναν λόγους, θα παρουσιαστούν καλύτερες αγωνιστικά.

Θεωρητικά λοιπόν ο Αρης αν κάτι κυνηγάει φέτος είναι να προχωρήσει στον θεσμό του Κυπέλλου κι όπου βγει. Όχι ότι στο Κύπελλο τα πράγματα είναι περισσότερο εύκολα, αλλά είναι περισσότερο βατός ο δρόμος αφού η διάκριση θα κριθεί σε διπλούς αγώνες. Το Κύπελλο τα τελευταία χρόνια ήταν η παρηγοριά του Αρη, με δεδομένο ότι η υπόθεση Πρωτάθλημα προς το παρόν εξακολουθεί να αποτελεί άπιαστο όνειρο, αλλά και εκεί τα έκανε μαντάρα.

Για να αυξήσει ο Αρης τις πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στην ΑΕΚ θα πρέπει το συντομότερο να ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταγραφές. Ενας ποδοσφαιριστής για τη θέση «10» κι ένας αριστερός ακραίος επιθετικός, είναι οι άμεσες ανάγκες του ώστε να είναι ετοιμοπόλεμος για τις δύο μάχες με την ΑΕΚ. Μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο διαρροές για τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και η συμφωνία με τον Ροζ. Μεταγραφή η οποία σηκώνει μεγάλη κουβέντα, αλλά δεν είναι της στιγμής. 

Το σίγουρο είναι ότι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού θα έπρεπε να είναι η τρίτη ή τέταρτη μεταγραφική επιλογή του Ιανουαρίου, καθώς ο Αρης αλλού «πονάει» και σε άλλες θέσεις έχει ανάγκη. Χρόνος υπάρχει για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές και για τις άλλες θέσεις, αλλά αυτές θα πρέπει να τελειώσουν μέχρι το τέλος του χρόνου. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή τους στον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ θα είναι αμφίβολη.

Σύντομα πάντως θα φανεί κατά πόσο ο Αρης είναι προετοιμασμένος για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Και θα φανεί όχι μόνο με την αριθμητική ολοκλήρωση κάποιων μεταγραφών, αλλά και με την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που θα αποκτηθούν.

Πάντως οι μεταγραφές είναι αναγκαίες καθώς όλα κρίνονται μέσα στον Ιανουάριο. Μήνα που θα υποχρεωθεί να δώσει τους δύο αγώνες Κυπέλλου και τέσσερις αγώνες Πρωταθλήματος, εκ των οποίων δύο ντέρμπι. Αγώνες οι οποίοι επιβάλουν ο Αρης να παρουσιαστεί βελτιωμένος αγωνιστικά. Κάτι που απαιτεί ενίσχυση, γιατί όπως φάνηκε μόνο με τη… δουλειά δεν άλλαξαν και πολλά πράγματα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.