Ολλανδική αστυνομία: Επεισόδιο οπαδών της ΑΕΚ με σεκιούριτι

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2023

Οπαδοί της ΑΕΚ πρωταγωνίστησαν σε επεισόδιο στο γήπεδο του Άγιαξ, καθώς φέρονται να επιτέθηκαν σε σεκιούριτι, όταν προσπάθησαν να τους πάρουν τα λέιζερ, με αποτέλεσμα τρεις υπάλληλοι να τραυματιστούν. Η ολλανδική αστυνομία προχώρησε σε μια σύλληψη ενώ συνελήφθησαν δύο ακόμη Έλληνες για κατάσταση μέθης σε δημόσιο χώρο.

Η ανακοίνωση της ολλανδικής αστυνομίας αναφέρει: «Σημειώθηκε επεισόδιο στην κερκίδα των φιλοξενούμενων περίπου στις 21:30 (σ.σ. 22:30 ώρα Ελλάδας) μετά από παρέμβαση σεκιούριτι για τη χρήση λέιζερ από Έλληνες οπαδούς. Τρεις υπάλληλοι της ασφάλειας δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν. Θα καταθέσουν γι’ αυτό σύντομα. 

Η αστυνομία μπόρεσε να συλλάβει έναν ύποπτο για την επίθεση αμέσως μετά τον αγώνα. Παράλληλα, δύο ακόμη Έλληνες οπαδοί συνελήφθησαν για κατάσταση μέθης σε δημόσιο χώρο. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση και δεν αποκλείονται κι άλλες συλλήψεις».

Συνολικά έγιναν 147 συλλήψεις στο περιθώριο του αγώνα Άγιαξ-ΑΕΚ, αλλά οι 140 αφορούν οπαδούς του Άγιαξ, που συνελήφθησαν για βανδαλισμούς μέσα σε συρμό του μετρό.

Δείτε βίντεο από το επεισόδιο στην εξέδρα των οπαδών της ΑΕΚ:

Πάνω από 140 συλλήψεις για βανδαλισμούς στο μετρό

Περισσότεροι από 140 οπαδοί συνελήφθησαν στο Άμστερνταμ για βανδαλισμό στο μετρό, πριν από τη νίκη (3-1) του Άγιαξ επί της ΑΕΚ στο Europa League, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Τα επεισόδια έγιναν όταν τρένα που μετέφεραν -και- οπαδούς των αντίπαλων συλλόγων σταμάτησαν το ένα δίπλα στον άλλο, καθ' οδόν προς το στάδιο. 

Οι οπαδοί συγκρούστηκαν και με την αστυνομία στο κέντρο της πόλης. Μετά τα επεισόδια, ένας σταθμός εκκενώθηκε για να διασφαλιστεί ότι τα τρένα που μετέφεραν -και- οπαδούς της ΑΕΚ θα μπορούσαν να περάσουν με ασφάλεια, μετέδωσε το ολλανδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NOS. 

Ο δήμαρχος του Άμστερνταμ Φέμκε Χάλσεμα, σύμφωνα με το NOS, είπε ότι τα περιστατικά ήταν «ένα ψεγάδι σε μια συναρπαστική ποδοσφαιρική βραδιά που απόλαυσαν πολύ οι οπαδοί του Άγιαξ». Τα προβλήματα του πλήθους έχουν επηρεάσει το ολλανδικό ποδόσφαιρο αρκετές φορές φέτος, με τα παιχνίδια πρωταθλήματος να έχουν διακοπεί τον Απρίλιο και τον Μάιο μετά από ρίψη καπνογόνων στον αγωνιστικό χώρο από τους θεατές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.