Το πιο σημαντικό είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει κουλτούρα νικητή

Κώστας Πετρωτός14 Δεκεμβρίου 2023

Το περιέγραψε πολύ εύστοχα ο Ραζβάν Λουτσέσκου χθες στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Αφού πρώτα αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Conference League που όλοι έχουν επιτευχθεί, στην συνέχεια τόνισε απαντώντας στο τι είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει κίνητρο στους παίκτες: «Πρέπει να δείξουμε και να δείχνουμε μια νοοτροπία νικητή. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα νικητών, να πέτυχουμε το ρεκόρ που είπε ο Κουλιεράκης. Υπάρχουν πολλές μικρές λεπτομέρειες που κάνουν αυτό το παιχνίδι σημαντικό. Στο τέλος της ημέρας είναι και η απόλαυση που σου δίνει να κερδίζεις και να παίζεις καλά».

Πολλές μαζί λεπτομέρειες δημιουργούν ένα ισχυρό κίνητρο είναι αλήθεια. Με απλά λόγια, τα παραπάνω είναι η περιγραφή μίας κουλτούρας νικητή που πρέπει να υπάρχει σε κάθε ομάδα που θέλει να σέβεται τον χαρακτηρισμό της ως μεγάλη. Για τους παίκτες που φορούν την φανέλα του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στην ήττα και κανένα ματς δεν μπορεί να το αντιμετωπίζουν ως χαλαρό ή ανούσιο.

Ο φετινός ΠΑΟΚ με ποσοστό 92% δεν ξέρει τι θα πει ήττα στα παιχνίδια του και αυτό είναι κάτι που πρέπει συνεχώς να το σκέφτονται όλοι. Από τον πιτσιρικά που κάνει προπόνηση με την πρώτη ομάδα μία στο τόσο μέχρι και τον πρώτο σε συμμετοχές παίκτη. Στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πώς θα μειώνει την απόσταση από το 100%.

Με αυτή την φιλοσοφία οφείλουν οι παίκτες του ΠΑΟΚ να κατέβουν το απόγευμα στο παιχνίδι με την Ελσίνκι. Θα έχει αρκετό κόσμο στο γήπεδο, ας μην ξεχνάμε ότι είναι το τελευταίο ματς για τους επόμενους δύο μήνες, που ο κόσμος θα έχει την δυνατότητα να δει την αγαπημένη του ομάδα και αυτή την παράσταση δικαιούται να την απολαύσει. Σκορ και θέαμα, μαζί με την νίκη που είναι επιβεβλημένο να πάρει ο ΠΑΟΚ και για να ανεβάσει κι άλλο την θέση του στο ranking της UEFA, είναι ο μονόδρομος για την αναμέτρηση κόντρα στην πρωταθλήτρια Φινλανδίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.