Ο Άρης χρειάζεται κι άλλους σκόρερ

Βασίλης Βλαχόπουλος09 Δεκεμβρίου 2023

Ο αριθμός των 18 τερμάτων σε σύνολο 13 αγώνων, ούτως ή άλλως, είναι μικρός για μια ομάδα που θέλει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο Πρωτάθλημα αλλά στην περίπτωση του Αρη υπάρχει κι ένα ακόμη στοιχείο που απαιτείται να ληφθεί υπόψη. Μόλις δύο παίκτες έβαλαν τα έντεκα εξ’ αυτών.

Ερχόμενος στην Ελλάδα ο Λορέν Μορόν απολαμβάνει τη δεύτερη ποδοσφαιρική νιότη του. Σε τρεις εβδομάδες ο Ισπανός θα γιορτάσει τα 30α γενέθλιά του και μάλλον θα είναι τα πιο ευχάριστα της τελευταίας διετίας όπου – όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος – ένιωθε δυστυχισμένος βρισκόμενος στην άκρη του πάγκου της Μπέτις. Ομολόγησε επίσης ότι νιώθει ευτυχισμένος στον Αρη και φυσικά τα ευχάριστα συναισθήματά του πηγάζουν μέσα από την αποτελεσματικότητά του καθώς με επτά γκολ ηγείται στον πίνακα των σκόρερ του Πρωταθλήματος. Πρόσφατα αναδείχθηκε και κορυφαίος παίκτης για τον μήνα Νοέμβρη.

Ο δε Φαμπιάνο ζει μια κατάσταση την οποία ουδέποτε ένιωσε στο παρελθόν. Τα τέσσερα γκολ που ήδη έχει σημειώσει στοιχειοθετούν ρεκόρ καριέρας (σε μια χρονιά) η οποία μάλιστα είναι η τελευταία του συμβολαίου του. Αντικειμενικά, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός κάνει πολλά περισσότερα πράγματα στο γήπεδο σε σχέση με τις βασικές αγωνιστικές ευθύνες του.

Εντούτοις, οι «κίτρινοι» δεν παίρνουν γκολ από άλλους παίκτες. Ο Αλβαρο Ζαμόρα είναι ο τρίτος σκόρερ της ομάδας με τα δύο γκολ που έχει σημειώσει σε μια χρονιά η οποία εξελίσσεται με μπόλικη αστάθεια για τον ίδιο, πράγμα λογικό δεδομένου του άλματος που έκανε στην καριέρα του. Το πρόβλημα για τον Αρη είναι ότι δεν παίρνει γκολ από τους ακραίους επιθετικούς ή τους παίκτες από τον άξονα. Σουλεϊμάνοφ, Μενέντες, Νταρίντα, Πάρντο και Χριστοδουλόπουλος έχουν σημειώσει από ένα γκολ. Οι πρώτοι τέσσερις έχουν πάρει τις ευκαιρίες τους εν αντιθέσει με τον έμπειρο Ελληνα μεσοεπιθετικό ο οποίος δεν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή του ή στο γκρουπ των παικτών που έρχονται από τον πάγκο.

Ωστόσο, για να βελτιώσει ο Αρης τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα χρειάζεται είτε να πάρει παίκτες οι οποίοι έχουν το γκολ στο αίμα τους, είτε να πάρει βοήθειες από τους υπάρχοντες. Μέχρι στιγμής πάντως οι Βερστράτε, Ζουλ δείχνουν ότι δεν μπορούν να του το δώσουν καθώς σπανίως δοκιμάζουν τη (σχετική) ικανότητά τους. Γι’ αυτόν τον λόγο εκτιμάται ότι και αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από την ενίσχυση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.