Ομάδα παραγωγική, ομάδα όπως την θέλουμε!

Metrosport Team05 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε την ποδοσφαιρική του επέλαση απέναντι σ’ έναν δύσκολο αντίπαλο. Για όσους δε γνωρίζουν και παρακολουθούν απλά τους αγώνες, η Λαμία φέτος θεωρείται μια από τις ομάδες που έχει τη δυνατότητα να τερματίσει μέσα στην οχτάδα και να παίξει στα πλέι οφ.

Αυτό σημαίνει ότι το 3-0 μπορεί να ήρθε , ωστόσο αν συνυπολογίσουμε την κούραση ορισμένων παικτών αλλά και την προσγείωση όλων στο Ελληνικό πρωτάθλημα τότε αυτό το σκορ ήταν το πλέον θετικό. Αρκετοί , ακόμη και από μας που γράφουμε για τον ΠΑΟΚ, υποστηρίξαμε ότι η εμφάνιση και η νίκη ήταν ανάλογη με αυτό που περιμένουμε φέτος σε όλα τα ματς κυρίως εντός Ελλάδος. Ωστόσο γνώμη μας είναι ότι το παιχνίδι ήταν πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Ένα παράδειγμα που ενισχύει το παραπάνω συμπέρασμα έχει να κάνει με την στατιστική που αν και είναι δευτερεύων στοιχείο επιβάλλεται να την παίρνουμε σοβαρά υπόψη. Αυτό που αντιληφθήκαμε και αποτυπώθηκε έχει να κάνει με τις τελικές προσπάθειες. Δεκαεπτά ο ΠΑΟΚ δεκατρείς από τη Λαμία. Τρεις παραπάνω στον στόχο ο Δικέφαλος (9-6), 3-0 το σκορ. Μετά από έναν θρίαμβο στην Ευρώπη, κάθε ομάδα χαλαρώνει και πολλές φορές την πληρώνει μ ένα αρνητικό σκορ. Με τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ο προπονητής του Δικεφάλου γνωρίζει πως μπορεί να αλλάξει η δυναμική μιας ομάδος έστω και σε ένα παιχνίδι μετά από καλό αποτέλεσμα. Το πολέμησε και νίκησε αφού είδαμε όλους τους ποδοσφαιριστές να δίνουν ότι έχουν, όπως ο Τάισον.

Φυσικά υπάρχει και το ζήτημα των παικτών που έρχονται ως αλλαγές, όπως ο Μιχαηλίδης, που προσπαθούν να αποδείξουν ότι έχουν θέση στην πρώτη ενδεκάδα. Συμπερασματικά ο Δικέφαλος βρίσκεται σε μία εγρήγορση διαρκείας όπου προσπαθεί να επιδείξει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Αυτή που θα φέρει βαθμούς και ίσως δώσει κι άλλη πρόκριση. Συνοπτικά στο χθεσινό ματς παρατηρήσαμε τους δυο κορυφαίους στα περισσότερα ματς του ΠΑΟΚ, Τάισον και Κωνσταντέλια, να αποδίδουν πολύ κοντά στο άριστα. Από την άμυνα ξεχώρισε ο Μιχαηλίδης αλλά και ο Σάστρε που σκόραρε αποδεικνύοντας ότι έχει πολύ καλό και δυνατό σουτ. Στα χαφ και την επίθεση ξεχωρίσαμε τον Σβαμπ και τον Ντεσπότοφ. Φυσικά αυτό που αναδείχθηκε ως συμπέρασμα, ήταν η διαφορά ποιότητας παρά το γεγονός ότι έλλειπαν βασικοί.

Γι’ αυτό και οι τελικές προσπάθειες απλώς εντυπωσιάζουν με τον αριθμό τους και όχι με την ποιότητα όπου ο Δικέφαλος ήταν άψογος ενώ η Λαμία πολύ μέτρια. Χθες η λέξη «ομάδα» συγκεντρώνει αυτό ακριβώς που θέλει ο Λουτσέσκου και πρέπει να επιθυμούμε εμείς. Θα υπάρξουν παιχνίδια (όπως ήδη είδαμε με τον ΟΦΗ) που η μπάλα δε σου κάνει το χατίρι ή ο διαιτητής δεν δίνει το καθαρό πέναλτι. Γι’ αυτό όσο αφορά την διαιτησία είναι σημείο που στα επικίνδυνα παιχνίδια επιβάλλεται να προσέξει η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Οι παράνομες ενέργειες που σήμερα είναι πιθανότητες θα προκύψουν εκεί που δεν υπάρχουν ξένοι διαιτητές και με φάουλ , μη καταλογισμό πέναλτι και χρήση ή μη χρήση κίτρινων και κόκκινων καρτών, θα διαφοροποιούν το αποτέλεσμα.

Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ παίζει κύπελλο με Βόλο. Σημαντικό αλλά όχι τόσο δύσκολο ματς όσο αυτό που ακολουθεί την Κυριακή στην Τρίπολη. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει όπως οι υπόλοιποι , αντιπάλους μόνο μέσα στο γήπεδο αλλά και εκτός. Αυτό πρέπει να προσέξει η διοίκηση. Το ότι δεν έστειλε η ΕΡΤ στη Γερμανία δημοσιογράφο είναι ένα θέμα. Όμως υπάρχουν πολλά ζητήματα που περνούν χωρίς αντίδραση και αυτά επιβάλλεται να προσεχθούν από τους διοικούντες και να καταγγελθούν εγκαίρως.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.