«Μπορεί να πλησιάσει στην τετράδα αν πάρει απόψε διπλό ο Άρης»

Metrosport Team04 Δεκεμβρίου 2023

Στο Metropolis 95.5 μίλησε ο Σούλης Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στην αποψινή αναμέτρηση του Άρη με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Αθήνα.

Ο γνωστός Έλληνας προπονητής είναι ρέκορντμαν στην δεύτερη κατηγορία, καθώς επί 17 συναπτά έτη, καθοδηγεί ομάδες. Πλέον ανέλαβε τον Ηλυσιακό στη Λίγκα 2 και στις δηλώσεις του στην εκπομπή “Στη Σέντρα” είπε μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Ξέρω ότι είμαι ρέκορντμαν στην δεύτερη κατηγορία, επί 17 χρόνια βρίσκομαι στην δεύτερη Λίγκα, ως προπονητής και αυτό είναι κάτι το ξεχωριστό. Θα ήθελα βέβαια να ήμουν και στην πρώτη κατηγορία για μεγάλο διάστημα, όμως το θέμα είναι να δουλεύεις. Πιστεύω πως ότι παίρνεις, αυτό αξίζεις. Ξέρω ποιος είμαι, τι έχω κάνει. Για να μην είμαι εκεί στην πρώτη κατηγορία, ίσως έχω κάνει λάθη.

Όχι προπονητικά απαραίτητα, αλλά σε κάποιες επιλογές. Λένε ότι είμαι και λίγο παράξενος και δεν ακούω πολύ. Ακούω μεν, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να ακούς περισσότερο.

Πλέον όλοι οι παίκτες έχουν βάλει από δύο και τρεις μάνατζερ δίπλα τους. Το ποδόσφαιρο είναι και τελείως διαφορετικό σε σύγκριση με οποιαδήποτε επιχείρηση. Δεν μπορεί κάποιος εύκολα να μάθει το ποδόσφαιρο. Είναι και πολλά τα λεφτά βέβαια. Ξέρω ότι μία ομάδα για να λειτουργήσει, πρέπει ο προπονητής να έχει δικές του επιλογές. Και όχι να βάζει έναν παίκτη, επειδή του το είπε ο πρόεδρος. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Αν ήμουν πρόεδρος σήμερα με ρωτάτε, τι θα έκανα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν το έχω το θέμα, δηλαδή να είμαι πρόεδρος. Και από οικονομικής απόψεως και από ψυχολογικής. Όταν βλέπεις την Παναχαϊκή με τους ίδιους παίκτες και κάνει μία πολύ καλή πορεία αυτό σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται. Ξαφνικά φεύγουν οι 20 παίκτες και η Παναχαϊκή βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αυτό δείχνει ότι οι αποφάσεις που ελήφθησαν για την αποχώρηση παικτών, ήταν λανθασμένες».

Για το Άρης - ΑΕΚ: «Ο Άρης ήταν σε μία δύσκολη χρονιά, όταν είχα αναλάβει την καθοδήγησή του. Καταφέραμε και σωθήκαμε με παίκτες όπως τον Διούδη, τον Τάτο, τον Πουλίδο, τον Γιαννιώτη και άλλους. Θα μπορούσε να είναι πέμπτος εκείνη την σεζόν και όχι να παλεύει για την σωτηρία του. Και είχε και πολλούς Έλληνες. Όσο για το αποψινό ματς, όλα είναι ανοιχτά. Ο Άρης έκανε μία μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού πριν από μερικές ημέρες. Είναι σε καλή κατάσταση. Παίζει σε ένα γήπεδο που η ΑΕΚ δεν έχει φέρει καλά αποτελέσματα από την έναρξη της σεζόν. Και η ΑΕΚ όμως, είναι πολύ καλή ομάδα. Όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα στο παιχνίδι όπως συνηθίζουμε να το λέμε. Και ο Άρης δεν θα έχει το άγχος για το αποτέλεσμα, αυτό πιστεύω. 

Ο Άρης δεν νομίζω ότι μπορεί να μπει στην τετράδα, αλλά μπορεί να πλησιάσει. Αν κάνει ένα διπλό σήμερα, σίγουρα μπορεί να πλησιάσει. Τώρα όσον αφορά τις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, θα πω ότι ο ΠΑΟΚ είναι ο πιο φορμαρισμένος αυτή την περίοδο. Όταν όμως πλησιάζει στην κορυφή, φαίνεται πως ζαλίζεται κιόλας. Πάντως και οι τέσσερις είναι ικανοί για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Είμαι ευχαριστημένος από όσα έχω πετύχει. Μου αρέσει να δουλεύω. Μου αρέσει η δουλειά και τα αποδυτήρια. Εάν δεις τα παιχνίδια του Κυπέλλου και ποιες ομάδες της πρώτης κατηγορίας έχουμε αποκλείσει με τις ομάδες που καθοδηγούσα, θα καταλάβεις πολύ καλά τι εννοώ».


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.