Οι ανάγκες του αγώνα με την ΑΕΚ και ο ρεαλισμός του Ακη Μάντζιου

Βασίλης Μάστορας04 Δεκεμβρίου 2023


Η αισιοδοξία επέστρεψε στον Αρη μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκό. Αυτό ήταν επόμενο, αλλά αξία έχει το μέτρο αυτής της αισιοδοξίας. Γιατί είναι άλλο ένα αποτέλεσμα να διώξει τη μαυρίλα και την εσωστρέφεια από μία ομάδα κι άλλο να την απογειώσει την ψυχολογία και να διαβάσουν οι άνθρωποι της λάθος τα πραγματικά γεγονότα. 


Ο Αρης με τη νίκη την προηγούμενη αγωνιστική διατήρησε την 5η θέση στον βαθμολογικό πίνακα και μία ρεαλιστική διαφορά βαθμών από τον 4ο ΠΑΟΚ. Εξέλιξη η οποία θεωρείται θετική. Συγχρόνως κέρδισε πόντους στην εμπιστοσύνη του κόσμου του η οποία είχε κλονιστεί με το κρύο-ζεστό των φετινών αποτελεσμάτων. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι απέβαλε τις αγωνιστικές του παθογένειες κι ότι ψήλωσε αγωνιστικά. Μία τέτοια ανάγνωση των 90 λεπτών του αγώνα με τον Παναθηναϊκό θα οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα. 

Ο Αρης την περασμένη Κυριακή λειτούργησε καλά ανασταλτικά, του βγήκαν όλα τα μαρκαρίσματα, ήταν αποτελεσματικός κι έκανε γκολ τις λίγες ευκαιρίες που δημιούργησε. Στην ουσία πήγε κόντρα στη ροή του αγώνα. Συμβαίνουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο. Αλλωστε ο Αρης φέτος έχασε πόντους που τους δικαιούνταν γιατί τα ίδια έγιναν υπέρ των αντιπάλων του. Οπότε δεν θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές του να… «πετούν στα σύννεφα» γιατί μπορεί να προσγειωθούν ανώμαλα. 

Ο σημερινός αγώνας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν της προηγούμενης Κυριακής. Και χωρίς υπερβολή κανένας αγώνες δεν έχει κοινά σημεία με τον προηγούμενο. Αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι αγώνες πρώτα είναι οι στιγμές οι οποίες μπορούν να γκρεμίσουν θεωρίες, τακτικές και διαφορές στα μπάτζετ. Αρα οι ποδοσφαιριστές του Αρη θα πρέπει σήμερα να ξεχάσουν το τι έκανα την προηγούμενη αγωνιστική και να μπουν στο γήπεδο πνευματικά προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι για το καλύτερο. Σ’ αυτό σαφώς και θα είναι πολύτιμη η βοήθεια του σεμνού και ρεαλιστή Ακη Μάντζιου, ο οποίος διαθέτει την εμπειρία να προσγειώσει τους ποδοσφαιριστές στις ανάγκες του αγώνα με την Α.Ε.Κ. Απόδειξη οι δηλώσεις του για τον σημερινό αγώνα:

«Η ΑΕΚ είναι άλλη ομάδα. Έχει διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Είναι η πρωταθλήτρια! Είναι μια ομάδα που έχει τον ίδιο κορμό, τους ίδιους παίκτες από την περασμένη σεζόν και τον ίδιο προπονητή. Είναι μια ομάδα πολύ καλά δουλεμένη. Στηρίζεται πολύ στο παιχνίδι της έντασης και υψηλού ρυθμού. Είναι διαφορετική ομάδα από ό,τι ο Παναθηναϊκός”.

Το ένα ζητούμενο λοιπόν για τον Αρη είναι οι ποδοσφαιριστές του να μπουν στον ρόλο που απαιτεί ο σημερινός αγώνας. Ο δεύτερος αφορά τον προπονητή ο οποίος θα πρέπει να βρει τους 11 ποδοσφαιριστές που θα ανταποκριθούν καλύτερα στις συνθήκες του αγώνα με την ΑΕΚ. Και κυρίως την καλύτερη λύση για την απουσία του Βερστράτε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.