ΠΑΟΚάρα με μπαλάρα σε σούπερ γηπεδάρα

Γιώργος Καστάνης01 Δεκεμβρίου 2023

Ασύλληπτες οι στιγμές, ανεπανάληπτες για τον Ευρωπαίο ΠΑΟΚ. Μοναδικές από κάθε άποψη για μία ομάδα που στέκεται όρθια και εκπροσωπεί επάξια την Ελλάδα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Την στιγμή που το τέως ΠΟΚ διασύρεται και κανείς από τους εκπροσώπους του (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ) δεν μπορεί να σταθεί όρθιος, ο ΠΑΟΚ θριαμβεύει. Κερδίζει επάξια από την 30η Νοεμβρίου το απευθείας εισιτήριο για τους “16” του Conference League, αποδεικνύει ότι φέτος έχει μία τρομερή προοπτική για να ανταποκριθεί σε παράλληλες υποχρεώσεις με επιτυχία. Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Μεγάλο “διπλό” του Δικεφάλου με σκόρερ τους Κεντζιόρα και Αντρίγια σε μία πραγματική γηπεδάρα, που εξιτάρει τον κάθε φίλαθλο και που πραγματικά, αυτός ο ΠΑΟΚ αξίζει να έχει στο μέλλον μία παρόμοια έδρα. Ένα τέτοιο γήπεδο – στολίδι, αξίζει ο ΠΑΟΚ.

Ο Λουτσέσκου πήρε την ταυτότητα του Τοπμέλερ. Αριστοτεχνικό το στήσιμο της ομάδας, εύστοχες οι αλλαγές στα κατάλληλα χρονικά σημεία, σωστό το διάβασμα και οι εντολές. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη στους “16”, ότι κι αν γίνει την τελευταία αγωνιστική με την Ελσίνκι στην Τούμπα, ήδη από εδώ και πέρα θα αφοσιωθεί στον απόλυτο βαθμό στο Πρωτάθλημα. Και πως θα μπορέσει τους επόμενους δύο μήνες να περάσει, μόνος, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Η επιλογή των Κεντζιόρα και Κουλιεράκη στο κέντρο της άμυνας αποδείχθηκε ολόσωστη. Μετά το Καραϊσκάκη, ήταν πολύ καλοί και στην Γερμανία. Ο Ράφα Σοάρες αντικατέστησε επάξια το κενό του Μπάμπα. Ο Βιεϊρίνια ήταν πραγματικός αρχηγός. Ο Μουργκ πήγε να τρελάνει κόσμο με τις ευκαιρίες που έχασε, ο Τάϊσον ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας, ενώ ο Αντρίγια αποδείχθηκε και πάλι, λίρα εκατό. Ο Σαμάτα έκανε πολύ καλά την βρώμικη δουλειά, ο Μπράντον δικαιούται επιβράβευση γιατί από την δική του πίεση, ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας έβαλε στα τελευταία λεπτά τις πινελιές που ήθελε η ομάδα, ενώ ο Εκόνγκ ξεχώρισε στο τέλος για το πάθος και τις καίριες επεμβάσεις του. Πολύ καλή δουλειά από τους Μειτέ και Οζντόεφ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει ηττηθεί φέτος εκτός έδρας στην Ευρώπη. Μετρά πέντε νίκες εκτός και μία ισοπαλία στο Σπλιτ. Και θα περιμένει να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του. Δικαιολογημένος ο σούπερ ενθουσιασμός που επικρατεί στους εκατοντάδες χιλιάδες ΠΑΟΚτσήδες. Το τέως ΠΟΚ διασύρθηκε, ο ΠΑΟΚ θριάμβευσε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.