Τεράστιος και άξιος έκανε περήφανους τους Έλληνες

Δημήτρης Μπούζας02 Δεκεμβρίου 2023

Μεγάλος ΠΑΟΚ! Κράτησε την υπόσχεση του και έδωσε, όχι μόνο στους οπαδούς τους που παραληρούν από τον ενθουσιασμό, αλλά σε όλους τους Έλληνες, την ευκαιρία να νιώσουν λίγη περηφάνια, σε μια βραδιά πιο σκοτεινή και από την πίσσα για τις υπόλοιπες ομάδες που μας εκπροσωπούσαν στην Ευρώπη.

Κόντρα στα προγνωστικά που δεν τον θεωρούσαν φαβορί… πέρασε αγέρωχος μέσα από το «Deutsche Bank Park» με ψηλά το κεφάλι και θρονιάστηκε στην κορυφή του ομίλου, επιβεβαιώνοντας εκείνους που τον θεωρούσαν ομάδα άξια σεβασμού και ικανή για σπουδαία πράγματα. Ναι, ο Λουτσέσκου με τους παίκτες του έπεισαν πλέον και τους πιο επικριτικούς αμφισβητίες, ότι έχουν κάθε λόγο και τις ικανότητες να διεκδικούν όχι μόνο μεγάλες διακρίσεις, αλλά και τα εύσημα που δικαιούνται όσοι κατακτούν άξια και με το σπαθί τους κορυφαίους στόχους.

Η προχθεσινή μαγική ευρωπαϊκή βραδιά παίρνει δικαιολογημένα την θέση της δίπλα στις αλλεπάλληλες θρυλικές διακρίσεις του παρελθόντος. Δίπλα σε ανάλογους άθλους για τους οποίους νιώθουν περηφάνια οι εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτές του λαοφιλέστατου συλλόγου και όχι μόνο. Τεράστιος και άξιος ο νικητής! Μεγάλος ΠΑΟΚ - μεγάλη ψυχή! Χέρι – χέρι επιστρέφει, αφού έχει καταθέσει τα πλέον εντυπωσιακά αγωνιστικά διαπιστευτήρια, σε έναν αγώνα αδιαμφισβήτητα κομβικό και για τις δύο ομάδες. Ναι, ήταν πολύ δύσκολη η προχθεσινή αποστολή. Το… «αίσιον πέρας» της οποίας χαιρετίστηκε και με παραλήρημα ενθουσιασμού από τους ΠΑΟΚτσήδες (όπως προαναφέραμε), αλλά και περηφάνιας από τους Έλληνες. Σε μια τέτοια επιτυχία οι δοξολογίες και οι ύμνοι επιτρέπονται, για να μην πούμε ότι και επιβάλλονται.

Η εμφάνιση πέρα από κάθε προσδοκία, ήταν εξαιρετική. Καθαρό μυαλό, σωστή τακτική, υψηλού επιπέδου διαχείριση. Κέρβερος ο Κοτάρσκι, «κολώνα» ο αρχηγός, βελτιωμένος ο Σοάρες, από τους κορυφαίους ο Κετζιόρα, με ένα μόνο λάθος, αλλά και με ένα υπερπολύτιμο γκολ που άνοιξε το δρόμο για τη νίκη. Οι μέσοι «μόχθησαν», αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν μια τετράδα αντιπάλων όπως ακριβώς τους παράταξε ο κόουτς των γηπεδούχων. Μαχητής ο Σαμάτα, κινητικότατος ο Μουργκ, με τον χρυσό πλέον σκόρερ Ζίβκοβιτς να «καταπίνει» χιλιόμετρα (έτρεξε περισσότερο από τον καθένα: 13,2). Μια πολύ καλή βραδιά για τον Κουλιεράκη. Τι να πει κανείς για τον Τάισον. Στο τελευταίο σχόλιο μας τον παρουσιάσαμε σε ένα ολοσέλιδο αφιέρωμα με κριτική την οποία επιβεβαίωσε προχθές και πάλι, με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Απολαυστικός στο λίγο χρόνο που χρησιμοποιήθηκε ο Κωνσταντέλιας.

Επιστρέφοντας για λίγο στη διαχείριση από πλευράς κόουτς, είμαστε υποχρεωμένοι να την χαρακτηρίσουμε άψογη. Οι θριαμβευτές επιστρέφουν, θα πάρουν κάποιες ανάσες και μετά τα όσα πολλά, όμορφα και ευχάριστα θα «εισπράξουν», θα ξαναμπούν στη μάχη για την διεκδίκηση των εντός συνόρων στόχων τους. Κλείνοντας το σχόλιο, οφείλουμε να υποκλιθούμε – με όλη τη σημασία της λέξης – σε αυτόν τον κόσμο που βρέθηκε προχθές στο πλευρό του δικέφαλου. Μέγας και άξιος ο ΠΑΟΚ, το ίδιο όμως και ο κόσμος του. Ιδιαίτερα αυτοί που βρέθηκαν προχθές το βράδυ από όλες τις γωνιές της Ευρώπης στο «Deutsche Bank Park».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.