Η Ελλάδα (κι η Ευρώπη...) υποκλίνεται στον ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης01 Δεκεμβρίου 2023

Στους 1000 προπονητές οι 999 δε θα είχαν μήτε καν υποψία σκέψης, για την αρχική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Την είχε ο μόλις 1/1000… Αυτός έκανε την διαφορά! Γι’ αυτό(ν) κι ο ΠΑΟΚ πέτυχε έναν άθλο στη Γερμανία. Έργο Ραζβάν Λουτσέσκου. Χριτς,χρατς…

Το ελληνικό ποδόσφαιρο (γιατί όχι και το ευρωπαϊκό τηρουμένων των αναλογιών) υποκλίνεται πλέον, στον ΠΑΟΚ. Η νίκη του κόντρα στην Άϊντραχτ το κράτησε στην επιφάνεια, την ώρα που βυθιζόταν με τις ήττες των ομάδων του Νότου Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού. Ως εκ τούτου οφείλει και κλίνει με σεβασμό το γόνυ του στη μεγάλη ομάδα του Βορρά. Η σημαία του ΠΑΟΚ είναι εφέτος σημαία του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη!

Ο άθλος του ΠΑΟΚ – και το πάρτι των Ελλήνων καθ’ άπασα την επικράτεια της Γερμανίας - στην έδρα της Άϊντραχτ οφείλεται μεν, στην στρατηγική του Ρουμάνου προπονητή. Οφείλεται δε, και στην ψυχή των παικτών του. Απίστευτα τα αποθέματα ενέργειας. Ακόμη κι όταν ο ΠΑΟΚ γκρεμίσθηκε με το γρήγορο 1-1… Ανοικοδομήθηκε άμεσα με τις αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ορθές αυτές αλλά ορθοί κι οι παίκτες του οι οποίοι άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Η είσοδος του Γιάννη Κωνσταντέλια κατέστησε τον ΠΑΟΚ…. Βραχνά για την Άϊντραχτ. Με εμπλοκή του «μικρού μάγου» έγινε το 1-2 από τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Σας τα λέγαμε για τον Σέρβο διεθνή. Δε σας τα λέγαμε; Με το ενδέκατο εφετινό του γκολ έστειλε το ΠΑΟΚ στον έβδομο ουρανό. Έκανε το Waldstadion… Τούμπα!

Ο άθλος του ΠΑΟΚ όμως – για να είμαστε κι ειλικρινείς και δίκαιοι – στηρίχθηκε στις πλάτες του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Ο Κροάτης τερματοφύλακας απλώθηκαν ουκ ολίγες φορές σαν οκταπόδι. Απέκρουσε όχι ένα, όχι δύο αλλά τέσσερα τετ α τετ σε επιθέσεις ξυραφιές της Άϊντραχτ. Ήταν, καθ ημάς, ο κορυφαίος… σολίστ της μαγευτικής ορχήστρας του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Κι έτσι ο πρωτοπόρος κι αήττητος… Αυτός ο ωραίος ΠΑΟΚ πάει στον Μάρτιο για την επόμενη φάση του Κόνφερενς Λιγκ. Κέρδισε με το σπαθί του ουσία κι εντυπώσεις. Δικαίωσε την πίστη του κόσμου του, ο οποίος έκανε χιλιόμετρα και πάλι.. Απλά, επιτρέψτε μας την αδυναμία, να ξεχωρίσουμε ποια παράσταση του ΠΑΟΚ χθες, ήταν καλύτερη. Στο γήπεδο ή στη κερκίδα. Κι οι δυο ήταν κάλλιστες!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.