Με την ψυχολογία στα ύψη στη… «μάχη» της Γερμανίας

Δημήτρης Μπούζας29 Νοεμβρίου 2023

Τα όσα υπέροχα «συνέβησαν» στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας για το εθνικό πρωτάθλημα, αποτελούν ότι ιδανικότερο μπορούσαν να περιμένουν και οι πιο αισιόδοξοι, ενόψει της σημαντικής ευρωπαϊκής υποχρέωσης, για την κατάκτηση της κορυφής του ομίλου.

Κι όταν λέμε «τα όσα» δεν εννοούμε αποκλειστικά και μόνο εκείνα που έχουν σχέση με την εξαιρετική απόδοση της ομάδας, αλλά και κάποια εξωαγωνιστικά… που απέδειξαν και επιβεβαίωσαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το «μυστικό»… του ιδιαίτερου ψυχισμού μικρών και μεγάλων ανεξαρτήτως, που λατρεύουν αυτή την ομάδα. Η εικόνα του μικρού Γιαννάκη στην αγκαλιά του Σβαμπ να διανύει, αψηφώντας την βροχή και το κρύο, το μισό γήπεδο προκειμένου να χαιρετήσει ένα – ένα τα ινδάλματα του, ήταν στην κυριολεξία συγκλονιστική.

Συγκινητικό επίσης και το στιγμιότυπο με τον Κωνσταντέλια, ο οποίος δεν ήταν στο βασικό σχήμα, να σπεύδει στο καροτσάκι του Γιαννάκη, να αλλάζει μαζί του δυο κουβέντες και να συμπληρώνει το πιο όμορφο όνειρο του μικρούλη ΠΑΟΚτσή. Στο περιθώριο του αγώνα είχαμε την αποθέωση του Πάμπλο Γκαρσία, τη συγκίνηση του, με τις δηλώσεις του να προσθέτουν άλλη μια «απόδειξη»… για αυτόν τον ιδιαίτερο ΠΑΟΚτσήδικο ψυχισμό, τον ανεξήγητο για πολλούς αλλά διαχρονικά στερεωμένο σε βαθιά ριζωμένες ηθικές, αξίες και αντίστοιχες γενναιόφρονες συμπεριφορές.

Ο ΠΑΟΚ λατρεύεται και ανταποδίδει άμεσα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θα προσθέταμε σε αυτό το εξωαγωνιστικό και ενδιαφέρον παζλ και την συνάντηση του Λουτσέσκου με τον Πάμπλο Γκαρσία και όσα είπαν μεταξύ τους. Το συγκεκριμένο αντάμωμα το αφιερώνουμε στις Κασσάνδρες που άλλα περίμεναν πιθανότατα και άλλα να ήθελαν. Νομίζω πως δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι, από τη στιγμή που το κάναμε χθες, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το γεγονός, ότι στην άνετη επικράτηση το εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο, ήταν ότι είχε αρκετούς πρωταγωνιστές.

Δυο λόγια όμως και για την αγωνιστική που πέρασε. «Ευλογώντας τα γένια μας», είχαμε σχεδόν προεξοφλήσει τη νίκη του Άρη, παραθέτοντας και τους λόγους για τους οποίους πιστεύαμε πως ο «άσος»… δεν έμοιαζε άπιαστο όνειρο, αλλά ήταν ολοφάνερα ο μονόδρομος. Αν είναι κάτι που θα μπορούσε να τονιστεί για αυτό το παιχνίδι και για αυτή την τόσο σημαντική νίκη των κιτρίνων, είναι το γεγονός ότι υπήρξε κρυστάλλινη. Δίχως καμία αμφισβήτηση.

Και κάτι ακόμη: Ο κόουτς των νικητών πήρε στην κυριολεξία την ταυτότητα του πολύπειρου Γιοβάνοβιτς, εξουδετερώνοντας όλα τα ατού του με μία πολύ έξυπνη αλλά και ορατή δια γυμνού οφθαλμού τακτική. Το αποτέλεσμα άλλαξε πολλά. Τόσο σε ότι αφορά τους νικητές (ανέκτησαν την καλή ψυχολογία τους), όσο και τους ηττημένους που πλήρωσαν ακριβά τα σοβαρά λάθη τους. Βασικά όμως άλλαξε και την εικόνα του ρετιρέ. Σε απόσταση αναπνοής πλέον βρίσκονται οι ανταγωνιστές των πρασίνων.

ΥΓ1: Το… «τα αετόπουλα φώλιασαν στην αγκαλιά του Τάισον», αποδόθηκε ως «μπόλιασαν στην αγκαλιά του Τάισον». Η επανόρθωση επιβεβλημένη.

ΥΓ2: Απολαυστικό πραγματικά το φωτογραφικό αφιέρωμα των μεγάλων στιγμών του Πάμπλο Γκαρσία στη σελίδα με τα «ασπρόμαυρα» της «Metrosport». Ανεπανάληπτες και αξέχαστες στιγμές από τον «Κανάριο». Με κορυφαία εκείνη που το «αλάνι» - άλλος ένας ποδοσφαιριστής «κολλημένος» με το λατρεμένο του ΠΑΟΚ, σκουπίζει τα δάκρυα του «Ινδιάνου», στο αλήστου μνήμης παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

ΥΓ3: Και μια και μιλάμε για… «ασπρόμαυρα», επιβάλλεται να δώσουμε (μάλλον να προσθέσουμε) και τα δικά μας συγχαρητήρια σε όλους όσους έχουν το μεράκι, την ευθύνη, αλλά και την ευσυνειδησία να τροφοδοτούν με την «ασπρόμαυρη βίβλο» τους ανελλιπώς τους φίλους του δικέφαλου και όχι μόνο.

ΥΓ4: Ευχάριστα τα νέα για του κυανόλευκους. Ο Μονεμβασιώτης αποδεικνύει πλέον με σοβαρότητα και στην πράξη, πως το ενδιαφέρον του για τον Ηρακλή δεν είναι προσωρινό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.