O θρίαμβος του Αρη, η ψυχολογία και η συμμετοχή του Ακη Μάντζιου

Βασίλης Μάστορας28 Νοεμβρίου 2023

Μία νίκη απ’ αυτές που αλλάζουν την ατζέντα της συζήτησης, πέτυχε ο Αρης προχθές επί του Παναθηναϊκού. Συγχρόνως όμως είναι και μία νίκη η οποία αυξάνει την επιθυμία για να κυνηγήσει τον φετινό του στόχο. Αυτόν που στο ξεκίνημα της φετινής αγωνιστικής περιόδου ο Αρης δεν υπήρχε στο κάδρο.

Τώρα πλέον μετά από τη μεγάλη νίκη αλλάζουν τα δεδομένα. Και φυσικά τον Αρη δεν θα πρέπει να ενδιαφέρει το τι λένε οι αντίπαλοι του, αλλά να έχει προσήλωση στον στόχο του. Και κυρίως να καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία επί του Παναθηναϊκού. Εχει δρόμο ακόμη μπροστά της η ιστορία της 4ης θέσης για τον Αρη, αλλά τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Από τη στιγμή που οι «κίτρινοι» μπήκαν και πάλι με σοβαρές προϋποθέσεις στο κόλπο, είναι υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τον στόχο τους μέχρι το τέλος. Αλλωστε ο Αρης δεν δικαιούται να κάνει άλλη σκέψη.

Η νίκη απογείωσε την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών των «κίτρινων», κάτι το οποίο φάνηκε μετά το 2-0 ότι το είχαν μεγάλη ανάγκη. Ηταν το διάστημα που ο Αρης κυριάρχησε τον αγωνιστικό χώρο και έκανε με το παιχνίδι του τον Παναθηναϊκό να φαντάζει νάνος. Την πρώτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα, με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, που χτίζεται επί τρία συνεχόμενα χρόνια.

Ο Αρης λοιπόν πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, αλλά θα έχει αξία μόνο αν δεν αποδειχθεί πυροτέχνημα. Η συμμετοχή του Μάντζιου στη νίκη είναι τεράστια, γιατί ο προπονητής των «κίτρινων» δεν παρασύρθηκε από το συναίσθημα. Προσέγγισε με ρεαλισμό των αγώνα και «έχτισε» τακτικά την ομάδα πάνω στις δυνατότητες της. Με κίνδυνο να κατηγορηθεί, έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην μεσοαμυντική λειτουργία της και κυνήγησε το γκολ με επιθετικό τρανζίσιον. Του βγήκε και δικαίως εισπράττει τα εύσημα. Ακόμη όμως κι αν ο Αρης δεν κατάφερνε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε θα ήταν άδικο να κατηγορηθεί ο προπονητής. Για τον απλούστατο λόγο ότι αν η ομάδα επιχειρούσε να παίξει κατακτητικό ποδόσφαιρο απέναντι στον Παναθηναϊκό το πιθανότερο είναι να μην τα κατάφερνε.

Focus

Η αθλητική κουλτούρα περισσεύει στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτός είναι και ο λόγος που παρά την πικρία του, σφιχταγκάλιασε τον Ακη Μάντζιο μετά το τέλος του αγώνα. Οι νίκες και οι ήττες είναι μέρος της δουλειάς των προπονητών, η κουλτούρα όμως, σ’ όσους την έχουν, δεν «θαμπώνεται» ούτε από τις κακές στιγμές.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.