Έργο (ο… Θωμάς Μουργκ) Ραζβάν Λουτσέσκου! Χριτς, χρατς…

Αρις Νικολάκης27 Νοεμβρίου 2023

Αμαρτήσαμε. Ομολογούμε. Δεν βρήκαμε χθες, μία καλή – επειδή μόνον καλές αξίζει – κουβέντα για την κορυφαία εφετινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ, τον …Θωμά Μουργκ! Αυτόν τον Μουργκ ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον άλλον, τον Τόμας. Αυτόν τον οποίο βλέπει και χαίρεται ο ΠΑΟΚ. Τον άλλον; Τον έβλεπε κι έκλαιγε τα λεφτά του.

Κάπου 2 εκ. ευρώ κόστισε η απόκτηση, το 2020, του «κάπτεν» της Ραπίντ. Σε2, 5 εκ. ευρώ τον κοστολογούσε τότε η transfermarkt. Έφθασε τα 3,5 εκ. ευρώ το 2018 με την βιεννέζικη ομάδα.. Έπεσε στο 1 εκ. ευρώ, τον περασμένο Μάιο, με τον ΠΑΟΚ. Πώς να μην έπεφτε; Για διώξιμο ήταν ο Αυστριακός. «Μαύρο πρόβατο» στο ρόστερ του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν.

Κατά κανόνα μία μοναδική εξαίρεση φάουλ α λα Πλατινί στο 94ο λεπτό. Όταν χάρισε στον ΠΑΟΚ μια σπουδαία νίκη στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ με 1-0. Έδωσε ένα ισχυρό προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο Αυστριακός, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο 90ο λεπτό. Τέσσερα λεπτά αργότερα, με ένα φανταστικό και συνάμα άπιαστο σουτ εκτέλεσε τον Τσιντώτα. Έσπρωξε τον ΠΑΟΚ στον Τελικό του 2021 και στην κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο. Για την ιστορία ο Τόμας Μουργκ δεν πήρε δευτερόλεπτο συμμετοχής σε εκείνον τον Τελικό.

Ο ΠΑΟΚ πήγε άλλες δυο φορές μετά σε Τελικούς – με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο - αλλά έχασε και τους δυο…

Τώρα, πως έγινε το… θαύμα – επειδή περί θαύματος πρόκειται – της μεταμόρφωσης από Τόμας σε …Θωμά; Έργο Ραζβάν Λουτσέσκου. Χριτς, χρατς. Ο Αυστριακός κατέστη πλέον, από τον Ρουμάνο προπονητή, πολύτιμο εργαλείο. Και στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό ήταν ο MVP του ΠΑΟΚ!

Τεράστια τα οφέλη λοιπόν, από τη μεταμόρφωση αυτή. Αγωνιστικά κι οικονομικά. Ο ΠΑΟΚ δεν κλαίει τα λεφτά του… Τα λεφτά του Ιβάν Σαββίδη, για να είμαστε ειλικρινείς. Τα χαίρεται πλέον. Έπιασαν τόπο χάρη στον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Όχι τίποτε άλλο αλλά τότε… Δεν άντεχαν. Θλιβόταν. Ντρεπόταν οι φίλοι του «δικέφαλου» για την κατάπτωση της «φανέλας με το νούμερο δέκα». Τη φανέλα του θρυλικού «μεγαλέξανδρου». Τώρα; Καμαρώνουν για την ανόρθωση της. Ο… Θωμάς Μουργκ – ως «άσος στο μανίκι» του Ρουμάνου προπονητή - μετρά ήδη τέσσερα γκολ και δύο ασίστ! Δίχως να έχει πλήθος συμμετοχών. Εξελίσσεται, ως κορυφαία μεταγραφή από το …πουθενά, σε αποκάλυψη του εφετινού ΠΑΟΚ.

Κι είπαμε: Έργο Ραζβάν Λουτσέσκου. Χριτς, χρατς. Για να μη λέμε μόνον τα στραβά και να ανάποδα του της δεύτερης θητείας του στον ΠΑΟΚ. Έτσι;

Για να ζητήσουμε συγχώρεση που αμαρτήσαμε. Δεν βρήκαμε χθες, μία καλή – επειδή μόνον καλές αξίζει – κουβέντα για τον Αυστριακό. Βρήκαμε σήμερα πολλές. Εξάλλου αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία…

ΥΓ 1 ; Το 5-0 του ΠΑΟΚ κόντρα στην καλύτερη ομάδα (έργο Πάμπλο Γκαρσία. Χριτς, χρατς…) της Περιφέρειας, τον Πανσερραικό έγινε δίχως τον κορυφαίο του σκόρερ, τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Δίχως συνάμα, για 70 λεπτά, τον «μικρό (ΣΣ; Σε ηλικία…) μάγο» του, τον Γιάννη Κωνσταντέλια.

ΥΓ 2 : Τα να πούμε για τον Τάισον; Στα 35 του στον ΠΑΟΚ το 2023. θυμίζει τον Τάισον στα 25 του, της Σαχτάρ το 2013, με την αξία του στα 15 εκ. ευρώ, κατά την transfermarkt…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.