Λόρτος: «Δεν πιστεύω ότι τιμωρήθηκε ο Μαργαρίτης επειδή έκανε τον σταυρό του»

Metrosport Team21 Νοεμβρίου 2023

Ο πρώην διεθνής διαιτητής Σάββας Λόρτος στις δηλώσεις του για την διαιτησία στο πρόσφατο ντέρμπι στο μπάσκετ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, εστίασε κυρίως για το αν έπρεπε να επιβληθεί τεχνική ποινή στον Μαργαρίτη του ΠΑΟΚ.

Και είπε τα εξής: “Η εκτίμησή μου είναι ότι πρώτα από όλα, οι όποιες αντιδράσεις προέρχονται από την δυσπιστία για την διαιτησία. Έχω την άποψη ότι η κυρία Τσαρούχα δεν τιμώρησε τον Μαργαρίτη για τον σταυρό που έκανε. Αλλά για το γεγονός ότι ξεσήκωσε τον κόσμο”.

- Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Δεν πρέπει ένας αθλητής να κάνει τον σταυρό του;

“Όταν επιδεικτικά σταυροκοπιέται, πιστεύω ότι ξεσηκώνεται ο κόσμος. Αισθάνθηκε ο Μαργαρίτης ότι αδικείται. Δεν πιστεύω ότι η τεχνική ποινή ήταν για το σταυροκόπημα. Είδαμε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι. Ας μείνουμε σε αυτό. Και με μία διαιτησία πολύ καλή. Δεν έφυγε κανείς παραπονεμένος. Θέλω να πω κάτι ακόμη: Θα πρέπει με το φαινόμενο διαιτησία να ασχοληθούμε πιο σοβαρά. Έχουμε μεγάλη έλλειψη νέων διαιτητών, γιατί δεν έρχονται να βγάλουν την σχολή. Να τελειώσουμε με την προκατάληψη. Δεν έρχονται παιδιά νέα στην σχολή. Είδατε στο ποδόσφαιρο, γίνεται μία έρευνα για το πως θα ασχοληθούν νέοι άνθρωποι με την διαιτησία. Σε αγώνες μίνι μπάσκετ, έχουμε διαμαρτυρίες των γονέων, αυτό είναι απίστευτο”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.