Οι προηγούμενες επιδόσεις του ΠΑΟΚ, δεν εγγυώνται για τις επόμενες…

Αρις Νικολάκης17 Νοεμβρίου 2023

Φυσικά, δεν είναι λάθος. Είναι ορθό, να αποδίδονται εύσημα στον ΠΑΟΚ μετά από σύγκριση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, με την παρελθούσα. Το αποτέλεσμα της σύγκρισης είναι άκρως εντυπωσιακό. Κι όχι μόνον για την πορεία του στην Ευρώπη αλλά και για την πορεία του στο Πρωτάθλημα.

Πέρυσι ο ΠΑΟΚ, με τον ευτελή αποκλεισμό του από τη Λέφκσι στο Κόνφερενς Λιγκ, ντροπιάσθηκε βαθιά. Εφέτος διεκδικεί την πρωτιά στο Όμιλο του, από την ισχυρή Άϊντραχτ. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ απείχε 12 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. Εφέτος απέχει 5. Έχοντας μάλιστα, δωρίσει βαθμούς (τούτο δίχως υποψία σκέψης περί υπερβολής μας) στον ΟΦΗ και στον Παναθηναϊκό.

Αυτές οι επιδόσεις του βέβαια, δεν εγγυώνται τις επόμενες. Είναι απόλυτα σαφές. Πέρυσι στην αρχή ο ΠΑΟΚ ήταν για τα ανάθεμα. Μετά ήρθαν τα ωσαννά. Ξεκίνησε τα πλέι οφ με τα μάτια στον τίτλο. Τελείωσε χάνοντας από τον ορίζοντα του και Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Έπεσε «μαύρο»!

Τι άλλαξαν στον ΠΑΟΚ, από πέρυσι μέχρι εφέτος; Μυαλά άλλαξαν! Αρχής γενομένης από την τεχνική ηγεσία του. Όπως πιστώνεται δικαίως το μερτικό από την γλύκα του κόσμου για εφέτος, έτσι χρεώνεται και την πίκρα του, για πέρυσι. Άλλαξε πολλά ο Ραζβάν Λουτσέσκου και στον εαυτόν του και στην ομάδα του. Πρώτα ,πρώτα με την απαλλαγή από τα παλαιά «βαρίδια» τού ρόστερ. Και στη συνέχεια με την κατά κανόνα εύστοχη επιλογή νέων «κομματιών» - από σχετικά υψηλά… ράφια - για την κάλυψη των κενών. Το πήρε κι αλλιώς στην διαχείριση, στη δομή και στη λειτουργία του ΠΑΟΚ.

Άλλαξαν κι οι παίκτες. Δεν είναι ίδιος, εφέτος ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Δεν είναι κι ο Στέφαν Σβαμπ. Διορθώθηκε κι η … ανορθογραφία, του Ρουμάνου προπονητή, με τον Χάρη Τσιγγάρα. Αναγεννήθηκε ο Τάισον! Άλλαξαν μόνοι τους οι παίκτες; Άλλαξαν με την καθοδήγηση του προπονητή τους; Το αποτέλεσμα μετρά. Επί του παρόντος είναι θετικότατο.

Άλλαξαν λοιπόν, πολλά σε σκέψεις και πράξεις του ΠΑΟΚ. Κι είναι ηλίου φαεινότερο το αποτέλεσμα των αλλαγών….

Ως εκ τούτου, όλοι μα, όλοι ανεξαιρέτως δικαιούνται εύσημα αλλά… Επί του παρόντος. Και μόνον επί του παρόντος. Έτσι; Για να επιμείνουμε. Οι προηγούμενες επιδόσεις δεν εγγυώνται για τις επόμενες.

ΥΓ1 : Λέγονται πολλά – κι ορθά – για τις (κάλλιο αργά παρά ποτέ…) επιλογές της ΚΑΕ ΠΑΟΚ με Τζάστιν Άλστον και Κένταλ Σμιθ. Με το πού πάτησαν Θεσσαλονίκη, έλαμψαν. Έδειξαν σα να έπαιζαν χρόνια με τη φανέλα, με τον «δικέφαλο» στο στήθος…

ΥΓ 2 : Με την ευκαιρία θυμούνται οι παλαιότεροι τον «τινέιτζερ», Μπίλι Βάρνερ. Τον «φονιά με το αγγελικό πρόσωπο». Από το αεροδρόμιο στην προπόνηση πήγε το – με την καλή έννοια - Αμερικανάκι. Κι έβγαλε μάτια! Εκτυφλωτική η λάμψη του προκάλεσε θαυμασμό αλλά και ζήλεια στους συμπαίκτες του. Ποιοι ζήλεψαν; Όσοι – οι γνωστοί… αφορισμένοι των φίλων του «δικέφαλου» - έβαζαν τον εαυτόν τους, πάνω από τον ΠΑΟΚ!

ΥΓ 3 : Ειδοποιήθηκε ο μέγιστος ηγέτης Νίκος Βεζυρτζής για τα πράματα και θάματα του Μπίλι Βάρνερ. Σε χρόνο dt έφθασε από το στρατηγείο της κολοσσιαίας «Auto Star», στο Αλεξάνδρειο. Έχοντας δώσει ρητή εντολή: «Μην σταματήστε την προπόνηση»…

ΥΓ 4: Έτσι για την ιστορία… Δύο κορυφαίοι προπονητές της Ευρωλίγκας από τον ΠΑΟΚ ξεκίνησαν: Ο Δημήτρης Ιτούδης κι ο Γιάννης Σφαιρόπουλος!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.