Αριστείδης Καμπανός: «Βαριές ποινές στους θερμοκέφαλους και διαπαιδαγώγηση»

Metrosport Team30 Οκτωβρίου 2023

Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη, μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” με αφορμή τα συνεχόμενα επεισόδια οπαδικής βίας εκτός αγωνιστικών χώρων τις τελευταίες μέρες.

Και είπε τα εξής: «Προσπαθούμε να είμαστε καλά παρά τα όσα ακούμε. Δυστυχώς ο κύκλος της βίας δεν έχει κλείσει. Πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις να σταματήσει. Δυστυχώς υπάρχουν οι θερμοκέφαλοι. Με αυτό που έκαναν στον Άλκη, κατέστρεψαν και τη δική μου οικογένεια και τις δικές τους οικογένειες. Αυτά τα εγκλήματα, δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα και στους εαυτούς τους και στις οικογένειές τους».

- Μπορούμε να το σταματήσουμε; Υπάρχει τρόπος;

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να σταματήσει αυτή η βία έτσι εύκολα. Δεν γίνεται να μετατραπεί η κοινωνία μας σε κοινωνία αγγέλων. Πρέπει όλοι να συμβάλουμε. Να γίνει σε δύο επίπεδα. Το ένα, της αποτροπής, να γίνουν αυστηρές οι ποινές και δεύτερον, η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Στο δεύτερο κομμάτι, είμαστε πίσω σαν κοινωνία. Πρέπει να σκύψουμε όλοι στο πρόβλημα που υπάρχει. Ακόμη και στα αυτονόητα σκοντάφτουμε. Εάν θα μπορούσαν να δούν ένα φιλικό παιχνίδι και οι φίλαθλοι αγκαλιασμένοι, ίσως κάτι αλλάξει στην νοοτροπία. Οι θερμοκέφαλοι πρέπει να φοβούνται τις αυστηρές ποινές. Όλοι πρέπει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Κάντε επιτέλους το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.