Υπερμαραθωνοδρόμος έτρεξε 162 χιλιόμετρα και μετά στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης

Metrosport Team24 Οκτωβρίου 2023

Ο υπερμαραθωνοδρόμος, των 162 χιλιομέτρων ο Γιάννης Κουρκουρίκης μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». Για τον αθλητισμό, το γεγονός ότι συμμετέχει ανελλιππώς σε μαραθώνιο δρόμο, ότι έχει κάνει βίωμα τον αθλητισμό. Ήταν αποκαλυπτικός και έδωσε κίνητρο σε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά.

Μάλιστα στις δηλώσεις του, επεσήμανε τα εξής:«Ετρεξα 162 χιλιόμετρα, είναι βίωμά μου αυτά. Είναι το κινητρό μου. Μέσα από όλη την διαδικασία, ζώ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Είναι δυνατόν να τρέχω 162 χιλιόμετρα; Με ρωτούν. Είναι θεμα θελησης κυρίως. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στον κόσμο. Σκεφθείτε ανθρώπους που έχουν βάλει πρόσθετα μέλη και όμως τρέχουν. Επιμένουν. Μιλάμε για τρέξιμο non stop. Είναι 40 ώρες για να χαρακτηριστείς ότι τερμάτισες εντός ορίων. Το τρέξιμο είναι κίνηση. Γίνεται. Τρέχω, περπατάω, τρώω, τρέχω, περπατάω, τρώω. Ηρθα και έτρεξα στον μαραθώνιο στη Θεσσαλονίκη. Μετά από 40 χιλιόμετρα θα έλεγα ότι είμαι κουρασμένος. Από μικρό παιδί είμαι μέσα στον αθλητισμό. 

Είχα γαλουχηθεί με τον πρωταθλητισμό. Αυτό πέρασε στ τρέξιμο για να με λυτρώσει. Συνεχίζω και είμαι κωπηλάτης. Το τρέξιμο είναι μία μορφή άσκησης. Στη Θεσσαλονίκη, η συμμετοχή μου στον μαραθώνιο ήταν μία όμορφη διαδικασία. Από τα 17μου είμαι στη Θεσσαλονίκη. Όταν έγινε για πρώτη φορά ο νυχτερινός μαραθώνιος, ήταν το καλυτερο πάρτι της ζωής μου. Επίσης μου δίδαξε η επιμονή και η υπομονή μου, για να βιώσω αυτή την πολύ μεγάλη εμπειρία. Το ζούσα αυτό, επί χρόνια ολόκληρα. Το βιωματικό του πρωταθλητισμού, περνάει στην ζωή. Εχω βάλει στην ζωή μου, τον αθλητισμό για να βελτιώνει και το είναι μου. Μαθαίνουμε να μην λυγίζουμε εύκολα. Δεν σκύβουμε το κεφάλι. Όταν προσπαθώ με το σώμα μου, εκπαιδεύω το είναι μου ολόκληρο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.