Δε χωρά μήτε καν υποψία σκέψης μη νίκης (sic) του ΠΑΟΚ!

Αρις Νικολάκης21 Οκτωβρίου 2023

Φυσικά, έπραξε ορθά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Οι ανανεώσεις συμβολαίων σε «πυλώνες» της ομάδας της είναι κατ’ αρχήν, θεμέλια για το μέλλον της. Είναι επένδυση στο αύριο της. Και μη λησμονείτε, πως το μέλλον ανήκει σε αυτούς, οι οποίοι πιστεύουν στα όνειρα τους. Ήταν καιρός η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να πράξει ανάλογα. Με άλλα λόγια; Να προλάβει τον χρόνο. Συνήθως την προλάβαινε αυτός…

Είπαμε όμως… Καλή η επένδυση στο αύριο αλλά το τι γίνεται με το σήμερα, καίει τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Ιδιαίτερα στο Πρωτάθλημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήδη μετρά σοβαρές απώλειες. Έχει καταγράψει χαμένο έδαφος. Κι επιτρέψτε μας εδώ, να διαφωνήσουμε πλήρως… Ήτοι, οριζοντίως και καθέτως… Με τον ισχυρισμό πως υπάρχει χρόνος, για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Δεν υπάρχει. Οι βαθμοί οι οποίοι χάθηκαν ή μάλλον, έχασε ο ΠΑΟΚ με απόλυτα δική του ευθύνη, επ’ ουδενί επιστρέφουν.

Ίσως, στα ντέρμπι των big 4 υπάρχουν τα περιθώρια πρόσθεσης βαθμών στο σακούλι του ΠΑΟΚ με ταυτόχρονη αφαίρεση από το σακούλι ενός εκ των τριών άλλων διεκδικητών του τίτλου. Ναι, ίσως αλλά… Την ίδια ώρα ωφελούνται κι οι άλλοι δυο διεκδικητές από την αφαίρεση στον έναν. Με τον έναν εξ αυτών παίζει ο ΠΑΟΚ. Δεν παίζει και με τους τρεις ταυτόχρονα. Για να ωφεληθεί απόλυτα αυτός…

Αντίστοιχα πάντως, ωφελείται κι ο ΠΑΟΚ σε απώλεια βαθμών σε ντέρμπι των αντιπάλων του. Στο κυριακάτικο: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός επί παραδείγματι, βαθμοί θα χαθούν. Ο ΠΑΟΚ θα έχει οπωσδήποτε μία έμμεση ωφέλεια.

Ως εκ τούτων στα επερχόμενα εκτός έδρας δικά του ντέρμπι με ΑΕΚ κι Ολυμπιακό έχει δυο ευκαιρίες, για άμεση ωφέλεια. Να αυξήσει ή να μειώσει υπέρ του διαφορές. Να διαμορφώσει και προοπτικές έχοντας στον Β’ γύρο του Πρωταθλήματος τα τρία ντέρμπι με τους τρεις του big 4 στην Τούμπα.

Απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να κάνει ο ΠΑΟΚ τέτοια σχέδια, για τα ντέρμπι του big 4, είναι οι νίκες του με τις άλλες ομάδες του Πρωταθλήματος. Με αυτές μετρά ήδη απώλειες πέντε βαθμών: Τρεις με τον ΟΦΗ και δυο με τον Άρη.

Την Κυριακή στην Τούμπα, με τον Ατρόμητο δε χωρά μήτε καν υποψία σκέψης για νέα απώλεια βαθμών. Τούτο δε, επειδή πέρα από τη βαθμολογική πλευρά της νίκης είναι κι η ψυχολογική. Σε μία περίοδο κατά την οποία ο ΠΑΟΚ άφησε σαφή ίχνη βελτίωσης και προόδου δεν χωρά μήτε σπιθαμή πισωγυρίσματος.

Με άλλα λόγια; Ο ΠΑΟΚ την Κυριακή, στην Τούμπα, καλείται να κάνει ένα ακόμη βήμα βελτίωσης και προόδου. Η νίκη με τον Ατρόμητο – μία ζωή κακός δαίμονας του – ναι μεν, έχει αξία τριών βαθμών αλλά… Έχει κι αξία σκαλοπατιού για το παραπάνω αγωνιστικό και βαθμολογικό επίπεδο. Με νίκη ο ΠΑΟΚ την Κυριακή, στην Τούμπα, θα εκμεταλλευθεί την απώλεια βαθμών είτε από τον Ολυμπιακό, είτε από τον Παναθηναϊκό.

Για να καταλήξουμε, πως η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο θα έχει βαθμολογική αξία πέρα από τους τρεις βαθμούς πρακτικά, κι άλλους βαθμούς θεωρητικά. Θα βρεθεί – βλέπετε - πλησιέστερα στους δυο πρωτοπόρους. Με μία ευρειών διαστάσεων ερμηνεία ή ματιά ένα θέλετε, στα προσδοκώμενα από τον ΠΑΟΚ αποτελέσματα της ερχόμενης αγωνιστικής.

Αυτή βέβαια, είναι η μία όψη του νομίσματος. Η φωτεινή πλευρά του φεγγαριού. Υπάρχει κι η άλλη όψη. Η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Η περίπτωση τυχόν μη νίκης (sic) του ΠΑΟΚ θα προκαλέσει διπλή ζημιά. Προς τούτο, εμείς επιμένουμε… Δε χωρά μήτε καν υποψία σκέψης της!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.