Βούγιας: «Το κυκλοφοριακό δεν λύνεται στη Θεσσαλονίκη, είναι η λερναία ύδρα - Μπορεί όμως να αντιμετωπιστεί»

Metrosport Team18 Οκτωβρίου 2023

Για το κυκλοφοριακό “χάος” που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη ανά τακτά χρονικά διαστήματα μίλησε στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” o Σπύρος Βούγιας.

Ο γνωστός συγκοινωνιολόγος που πορεύεται μαζί με τον νέο δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα προκύψουν μετά από ένα μήνα, όταν ξεκινήσουν οι εργασίες για το fly over.

Ο κ. Βούγιας είπε τα εξής: “Είμαι μέσα στην πόλη, κάνουμε μία βόλτα με τον κ. Αγγελούδη και μιλάμε με ανθρώπους της Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος το χαίρεται πιο πολύ από πριν, δεν επαναπαυόμαστε. Τρέχουμε από τώρα για να ετοιμαστούμε για τα προβλήματα που υπάρχουν και πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το κυκλοφοριακό δεν λύνεται. Είναι η λερναία ύδρα. Όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Με σχέδιο. Άργησε βέβαια να εφαρμοστεί το αρχικό σχέδιο που είχε εκπονηθεί.

Είναι τρία τα επίπεδα στα οποία πρέπει να κινηθούμε. Σχέδιο, έλεγχος και αστυνόμευση. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Ο εργολάβος πρέπει να κλείσει την μία λωρίδα. Πρέπει παράλληλα να προστατευτούν οι γειτονιές που είναι δίπλα στην περιφερειακή. Και επίσης δεν μπορούν να γίνονται φορτοεκφορτώσεις κατά την διάρκεια της ημέρας, όπως γίνονταν μέχρι τώρα. Επίσης όλα τα μέτρα μαζί, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν.

Μέσα στο 2024 θα γίνει και το Μετρό. Και αυτό θα είναι θετικό. Διότι θα πάρει το 20% της κυκλοφορίας της Θεσσαλονίκης. Όλα αυτά που σας ανέφερα μπορούν να δώσουν λύσεις. Και στην Τούμπα πρέπει να βρεθεί λύση».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.