Οι μιντιάρχες απειλούν με νέο… «ανένδοτο»!

Δημήτρης Μπούζας13 Οκτωβρίου 2023

Λίγο – πολύ σε όλους σας θα έχουν μείνει κάποιες «αναμνήσεις» από την προσπάθεια του αλήστου μνήμης Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, να εκτελέσει κατά γράμμα και με αντιθεσμικό τρόπο, την εντολή του λιμανιού (Μαρινάκη) να διώξει την νομίμως εκλεγείσα διοίκηση της ΕΠΟ.

Της οποίας τον έλεγχο είχαν χάσει οι ερυθρόλευκοι, από τότε που ο Ιβάν γκρέμισε την παράγκα του και έδιωξε με κλωτσιές, τους για δεκαετίες ολόκληρες θεσμικούς επί μονίμου βάσεως υποστηρικτές (ακόμη και τους κλώνους τους) των συμφερόντων του δαφνοστεφανομένου. Ασφαλώς και δεν θα έχετε ξεχάσει τον χαμό που έγινε και τις επιθέσεις που υπήρξαν από το σύνολο των ΜΜΕ των δύο πανίσχυρων μιντιαρχών με… προειδοποιήσεις, αντιπολιτευτικές βολές προς πάσα κατεύθυνση, ακόμη και σε Πρωθυπουργικό επίπεδο.

Τελικά ο Αυγενάκης (ο Ολυμπιακός δηλαδή) απέτυχε πάλι στο να ξηλώσει την ΕΠΟ, όπως απέτυχε να εξοντώσει - πάλι κατόπιν υπόδειξης και εντολής του λιμανιού – τον ΠΑΟΚ, με το θεσμικό έκτρωμα μιας κατασκευασμένης πολυιδιοκτησίας. Η πικρία του «διδύμου» εκδηλώθηκε αδέξια αλλά αποτυπώθηκε ολοφάνερα, στην τακτική με την οποία οι δύο μιντιάρχες άλλαξαν συμπεριφορά απέναντι στον Πρωθυπουργό. Αυτή η πικρία όμως εξελίχθηκε σε οργή, όταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τις επιθέσεις που δεχόταν, απάντησε: «Δεν πρόκειται ποτέ να συγκυβερνήσω με μεγαλοεπιχειρηματίες και με προέδρους ποδοσφαιρικών συλλόγων», δακτυλοδείχνοντας όπως αντιλαμβάνεστε δύο συγκεκριμένους ηγέτες και συνεταίρους… σε όλα. Στο φουλ φιλοκυβερνητικοί οι τελευταίοι, πολύ άτσαλα άρχισαν να «πυροβολούν» προς πάσα κατεύθυνση με αιχμηρά δημοσιεύματα, στοχεύοντας ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό και προκαλώντας συγχρόνως την απορία της κοινής γνώμης για αυτήν την εντυπωσιακή μεταστροφή τους. Ο πολύς κόσμος το αιτιολόγησε πιθανολογώντας ότι σαν μεγάλοι επιχειρηματίες κάπου ένιωσαν να θίγονται τα συμφέροντα τους ή να αγνοήθηκαν σε διανομές δημοσίως έργων. Κάποιες διαρροές υπήρξαν και για φορολογικές εκκρεμότητες που δεν τακτοποιήθηκαν.

Οι γνωρίζοντες καλά τον χώρο που κινούνται οι μιντιάρχες, αλλά και τον αθλητικό χώρο, κατανοούν τον λόγο για τον οποίο σκούζουν και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους. Το φιάσκο με την δεύτερη αποτυχία τους να επιβάλλουν τον νέο αρχιδιαιτητή, τους ανάγκασε και πάλι να βγουν στα κάγκελα, εκτοξεύοντας εκ νέου απειλές και προειδοποιώντας για νέες αναταραχές στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ επέλεξε ως αρχιδιαιτητή τον Σουηδό Πίτερ Φρόιντφελντ. Στην απόφαση αντέδρασε με σφοδρότητα όπως προαναφέραμε το «δίδυμο», με τον εκπρόσωπο του ΠΑΟΚ να υπενθυμίζει στον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα, ότι η επιλογή του νταραβερτζή Κλάτενμπεργκ και η υποστήριξη από μέρους του, ήταν μια μεγάλη κοροϊδία.

Συνοψίζοντας, θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να σας προετοιμάσουμε πως από τα ΜΜΕ των δύο συγκεκριμένων μιντιαρχών, θα ακολουθήσουν ακόμη μεγαλύτερες κωλοτούμπες, από αυτήν που έκαναν και με την οποία εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα. Το πόσο εύκολα από φίλα προσκείμενοι στην Κυβέρνηση γίνονται «αντικυβερνητικοί»… και μάλιστα με αιτία και την μπάλα, ας βγουν να μας το εξηγήσουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι και οι ειδικοί αναλυτές των ΜΜΕ που διαθέτουν. Ας κάνουμε όμως και λίγη υπομονή για να δούμε πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις των δύο «κολλητών» που ηγούνται δύο ιστορικών ποδοσφαιρικών συλλόγων, όταν κάποια συγκυρία τους φέρει αντιμέτωπους στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

ΥΓ1: Μια ανάρτηση του Μάρκος Αντόνιο στον προσωπικό λογαριασμό του στο ίνστραγκαμ, μάλλον μας προϊδεάζει για την «ενεργοποίηση» του. Γράφει λοιπόν ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός: «Προσευχήσου, βάλε τους στόχους σου και μείνε συγκεντρωμένος, η νίκη σου είναι θέμα χρόνου»

ΥΓ2: Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον απομακρύνεται ο υπεύθυνος του VAR Πορτογάλος Καπέλα, για τον οποίο ο ΠΑΟΚ είχε επανειλημμένα εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τους VARίστες και τους βοηθούς τους.

ΥΓ3: Όλα και όλα, ο Μανούχος είναι πολύ δίκαιος. Αν είδατε και το πέναλτι που έδωσε στους πράσινους θα αντιληφθείτε πόσο σωστά διαχειρίζεται την εύνοια προς τους μεγάλους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.