«Πρέσβης» ο ΠΑΟΚ και το δείχνουν οι αριθμοί!

Γιώργος Ζαΐρης09 Οκτωβρίου 2023

Αμέτρητα είναι τα οφέλη της ευρωπαϊκής πορείας του Δικεφάλου που ξεπερνούν τα τείχη της Τούμπας. Ο Δικέφαλος στα οκτώ ευρωπαϊκά του παιχνίδια από την αρχή της σεζόν είναι αήττητος μετρώντας δυο ισοπαλίες και έξι νίκες, οι πέντε εκ των οποίων είναι συνεχόμενες. 

Αυτή η πορεία του ΠΑΟΚ δεν βελτιώνει μόνο τη δική του θέση στο racking της UEFA, αλλά βελτιώνει και τη θέση της Ελλάδας στην προσπάθεια που κάνει να πλησιάσει την 15η θέση. Αυτή τη χρονιά (σε αντίθεση με εκείνη πριν από δυο χρόνια όπου είχε φτάσει στους «8» του Conference, σε αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν και άλλες τρεις ελληνικές ομάδες με τη διαφορά πως ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα στους οκτώ δικούς του αγώνες έχει πανηγυρίσει τρεις νίκες, έχει γνωρίσει ισάριθμες ήττες και έχει παραχωρήσει δυο ισοπαλίες. Από τη δική της πλευρά η ΑΕΚ που έχει δώσει συνολικά έξι αγώνες μέχρι στιγμής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της, έχει δυο νίκες (μια απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ και απέναντι στην Μπράιτον), δυο ισοπαλίες (με Αγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ) και δυο ήττες (και οι δυο από την Αντβέρμπ).

Τέλος ο Ολυμπιακός που επίσης έχει δώσει έξι αγώνες, μετρά τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες αλλά και μια ήττα, αυτή από την Φράιμπουργκ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.