Ντομινίκ Κοτάρσκι: O «φύλακας – άγγελος» κάτω από τα δοκάρια

Γιώργος Μάντζιος08 Οκτωβρίου 2023

Μπορεί οι επιθετικοί να είναι αυτοί που συνήθως «κλέβουν την παράσταση» ή «παίρνουν την δόξα» σε ένα παιχνίδι, τα φώτα να πέφτουν πάνω στον Ζίβκοβιτς, τον Τάισον, τον Κωνσταντέλια, ακόμη και στον Ντεσπόντοφ, ωστόσο όλοι οι μεγάλοι προπονητές και «δάσκαλοι» του ποδοσφαίρου, γνωρίζουν ότι μια ομάδα για να φέρει επιτυχίες, πρέπει να έχει πάντα έναν καλό τερματοφύλακα.

Όταν ο ΠΑΟΚ έλυνε την συνεργασία του με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, έναν έμπειρο γκολκίπερ που συμμετείχε στις κατακτήσεις τίτλων της ομάδας τα τελευταία χρόνια και η διοίκηση αποφάσιζε να φέρει τον 22χρονο πέρυσι Κοτάρσκι, άπαντες ήταν επιφυλακτικοί. Ακόμη και αυτοί που γνώριζαν το ταλέντο του. Βλέπετε για έναν τερματοφύλακα το να μπορέσει και να καθιερωθεί στην ομάδα και να μπει στις καρδιές του κόσμου, είναι δύσκολο πράγμα. Πιο εύκολα από κάθε άλλον τρώει το λεγόμενο… ανάθεμα μετά από ένα λάθος.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι όμως «κούμπωσε» στα θέλω του ΠΑΟΚ με το… καλημέρα. Η ομάδα βρήκε έναν τερματοφύλακα πολύ καλό με την μπάλα στα πόδια, που έχει αυτοπεποίθηση και ο Λουτσέσκου μία επιπλέον λύση, στα πλάνα του να χτίζει το παιχνίδι από πίσω. Ιδιαίτερα την φετινή σεζόν ο Κοτάρσκι και παρά το γεγονός πως δεν συμμετείχε σε ένα κομμάτι του βασικού σταδίου της προετοιμασίας, αποζημιώνει ως τώρα τους πάντες με την απόδοση του. Για να είμαστε ειλικρινείς, έχει μεγάλο μερίδιο επιτυχίας στην φετινή ευρωπαϊκή πορεία της ομάδας. 

Ιδιαίτερα στην προκριματική φάση, εκεί που κάθε λάθος κοστίζει και αν αποκλειστείς δεν… υπάρχει γυρισμός, η παρουσία του ήταν καταλυτική. Με 3 σημαντικές επεμβάσεις στα δύο παιχνίδια με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, με 4 επεμβάσεις στα παιχνίδια με την Χαρτς, αλλά κυρίως με 9 επεμβάσεις σε αυτά με την Χάιντουκ, στο σύνολο 16, έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην πρόκριση της ομάδας στους ομίλους. Μάλιστα με το… καλημέρα σε αυτούς, στα δύο παιχνίδια με Ελσίνκι και Άιντραχτ, πρόσθεσε άλλες 7 αποκρούσεις στο ενεργητικό του, μερικές εκ των οποίων ιδιαίτερα εντυπωσιακές.

Το ρεκόρ της Λεωφόρου με τις 11 αποκρούσεις

Εκτός από τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στην Ευρώπη, ήδη ο Κοτάρσκι πρόλαβε να καταγράψει ένα σπουδαίο ατομικό ρεκόρ στο ενεργητικό του και στις εντός Ελλάδας υποχρεώσεις της ομάδας του. Οι 11 αποκρούσεις στην Λεωφόρο και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αποτελούν ρεκόρ στην μέχρι σήμερα παρουσία του στον δικέφαλο και σίγουρα έπαιξαν σημαντικό ρόλο, στο ότι ο ΠΑΟΚ έφυγε αήττητος από την έδρα των «πρασίνων».

Παράλληλα οι εμφανίσεις του Κοτάρσκι με την φανέλα του ΠΑΟΚ διπλασίασαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα την χρηματιστηριακή του αξία. Τον Ιούνιο του 2022 λίγο πριν πάρει μεταγραφή για τον δικέφαλο, είχε αξία 1,5 εκατομμύριο ευρώ και σήμερα η αξία του εκτοξεύτηκε στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή διπλασιάστηκε μέσα σε περίπου 1,5 χρόνο. Η αδιαμφισβήτητη αξία του και το νεαρό της ηλικίας του, είναι στοιχεία που ήδη τον κάνουν περιζήτητο στην Ευρώπη. Ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι μπορεί να επένδυσε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για να τον αποκτήσει (2 εκατομμύρια ευρώ), αλλά με αυτές τις εμφανίσεις στην Ευρώπη ξέρει επίσης ότι μπορεί να έχει μεγάλο κέρδος από πιθανή πώληση του στο μέλλον.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.