Ο Αρης θα πρέπει να ζει με την πραγματικότητα και όχι με υποθετικές αναλύσεις, γιατί αποπροσανατολίζεται

Βασίλης Μάστορας29 Σεπτεμβρίου 2023


Είναι αλήθεια ότι ο Μάντζιος ανέλυσε τα 90 λεπτά του χθεσινού αγώνα με τον Ολυμπιακό με ρεαλισμό. Γι’ αυτό και μίλησε για την κατάρρευση του Αρη μετά το 3-1. «Αυτό πάντως που μας ενόχλησε είναι πως η ομάδα τα παράτησε» δήλωσε με ειλικρίνεια, ενισχύοντας αυτό που είδαν οι φίλοι του Αρη. Συμπληρώνοντας επισήμανε ότι θα πρέπει να διορθωθούν πράγματα στην ομάδα στη συνέχεια. Κι αυτό δεν απέχει από την πραγματικότητα, οπότε τον προπονητή του Αρη και τους ποδοσφαιριστές τους περιμένει δουλειά κατά την διακοπή. Μέχρι τότε θα πρέπει να κάνουν διαχείριση της βαριάς ήττας και να νικήσουν την Κηφισιά την Κυριακή.


Ας επιστρέψουμε τον αγώνα του «Γ. Καραϊσκάκης». Λένε ότι κορυφαίος είναι πάντα ο ποδοσφαιριστής που δεν αγωνίζεται, γιατί δεν μπαίνει σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Πάντα υπάρχει ένας αντίλογος στις επιλογές των προπονητών, όπως «χτίζονται» και κριτικές πάνω σε υποθέσεις. Η αγωνιστική ισορροπία που απέκτησε ο Αρης μετά την είσοδο του Πάρντο (46ο) αποτέλεσε κίνηση από τον πάγκο η οποία συζητήθηκε θετικά. Ο Ισπανός μέσος πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, ισοφάρισε για τους «κίτρινους» και ανέβασε τον ρυθμό μεσοεπιθετικά. Σε σχέση με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας στα πρώτα 45 λεπτά. Διάστημα στο οποίο ο Αρης, προσπαθούσε τις περισσότερες φορές ανορθόδοξα, να αμυνθεί. Μπορεί ο Ολυμπιακός να σκόραρε με αυτογκόλ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ομάδα του Μάντζιου λειτουργούσε ορθολογικά. Το Αντίθετο. Εδειχνε εικόνα πανικού όταν ο Ολυμπιακός επιτίθονταν και ήταν ανύπαρκτη στη μετάβαση.

Η ισορροπία που απέκτησε στα πρώτα 15 λεπτά του β’ ημιχρόνου οδήγησαν τον Αρη στην ισοφάριση και συγχρόνως σε μία μεγάλη ευκαιρία για γκολ. Mετά όμως ήρθε η κατάρρευση. Πάνω στο δοκάρι του Νταρίντα χτίστηκαν διάφορα αισιόδοξα σενάρια του τύπου «αν γινόταν 1-2 θα είχαμε ένα διαφορετικό αγώνα στη συνέχεια». Δεν θα διαφωνήσω ότι σε θεωρητικό επίπεδο έχει βάση αυτή η άποψη. Είναι όμως απλώς μία υπόθεση η οποία μπορεί και να «γκρεμίζονταν» στην περίπτωση που ο Αρης σκόραρε, αλλά θα αντιδρούσε ο Ολυμπιακός. Στην λογική των υποθέσεων θα μπορούσε ο Αρης να ήταν και ψηλότερα στον βαθμολογικό πίνακα, αν δεν δεχόταν γκολ από τον ΟΦΗ στις καθυστερήσεις και πάει λέγοντας.

Κάτι τέτοιες σκέψεις δεν οδηγούν πουθενά. Το αντίθετο, αποπροσανατολίζουν. Ο Αρης δέχτηκε τέσσερα γκολ, απέφυγε ένα πέμπτο και γενικά έδειξε ότι ακόμη και το σχέδιο να κλέψει το αποτέλεσμα δεν μπόρεσε να το υπηρετήσει. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ευκαιρίες του για γκολ ήταν μετρημένες. 

Γενικά ο αγώνας με τον Ολυμπιακό είναι από αυτούς που θα πρέπει να ξεχάσει ο Αρης. Ή να αποτελέσει ένα κακό δείγμα γραφής, για μία ομάδα που πήρε πόντους ψυχολογίας μετά τους τρεις αγώνες που προηγήθηκαν. Σαφώς και το ρόστερ του Αρη μπορεί να βγάλει καλύτερη αγωνιστική εικόνα στο γήπεδο. Όταν ο Μάντζιος θα περάσει τη φιλοσοφία του και κυρίως όταν θα εκλείψουν οι απουσίες λόγω τραυματισμών και οι παίκτες θα έχουν βρει τον κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους. Μέχρι τότε πάνω απ’ όλα χρειάζεται ψυχραιμία και κερδισμένοι βαθμοί με κάθε τρόπο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.