Ματς κλειδί για τον ΠΑΟΚ με την Ελσίνκι, μονόδρομος η νίκη

Δημήτρης Κανελλάκης21 Σεπτεμβρίου 2023

Η έναρξη των υποχρεώσεων του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Conference League έρχεται σε μια χρονική στιγμή που τα στραβοπατήματα στο πρωτάθλημα, αφενός, ότι η Ελσίνκι, αφετέρου, είναι ο πιο αδύναμος, ίσως, αντίπαλος στο γκρουπ, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να επιστρέψει η ομάδα του Λουτσέσκου στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Όπως γράφτηκε από την ώρα που ο ΠΑΟΚ έμαθε τους αντιπάλους του, η κλήρωση τον έφερε σε έναν όμιλο που του αφήνει πολλά περιθώρια και του δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξεί πως μπορεί να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Όμως, από τη θεωρία έως την πράξη υπάρχει πάντα μια απόσταση και αυτή καλείται τώρα να καλύψει ο ΠΑΟΚ.

Το ματς με την Ελσίνκι είναι ένα τεστ για την ομάδα του Λουτσέσκου. Και μάλιστα από τα σημαντικά. Διότι, όπως προαναφέρθηκε, είναι η χρονική συγκυρία τέτοια που δεν τον... παίρνει για άλλη απώλεια τον ΠΑΟΚ.

Νομίζω ότι εύκολα μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι ο κίνδυνος να κυλήσει ο Δικέφαλος αν υπάρξει ένα αρνητικό αποτέλεσμα στην Φινλανδία, είναι σοβαρός.

Τρίτο ματς στην σειρά χωρίς νίκη, δεν θα είναι εύκολα διαχειρίσιμο. Θα φέρει αναστάτωση, γκρίνια, θα επαναφέρει συζητήσεις που η καλή πορεία έως και τα τέλη Αυγούστου είχαν διώξει από το τραπέζι.

Αντιθέτως, ένα νικηφόρο αποτέλεσμα θα είναι βάλσαμο. Θα διώξει τα σύννεφα, θα συμβάλλει στην επαναφορά στην ομαλότητα, θα λειτουργήσει ιδανικά ως προς το ξεκίνημα που θέλει ο ΠΑΟΚ να κάνει στον όμιλο του Conference League, θα προσφέρει ηρεμία.

Κι ειδικά το τελευταίο, την ηρεμία, δηλαδή, την έχει απόλυτη ανάγκη για να μπορέσει να προχωρήσει προς την ένταξη των παικτών που ήρθαν τελευταίοι και να αποκτήσει την πολυπόθητη ομοιογένεια.

Είναι ματς κλειδί, λοιπόν. Έτσι το βλέπουν όλοι στον ΠΑΟΚ. Έτσι το αντιμετωπίζουν.

Και αυτό που φαίνεται είναι πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν στο Ελσίνκι το αποτέλεσμα που τόσο χρειάζονται αυτή την στιγμή.

Βέβαια, για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πετύχει τον στόχο του, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να εμφανιστεί πολύ διαφορετικός απ' ό,τι ήταν με ΟΦΗ και Άρη.

Πιο ανταγωνιστικός, πιο ουσιαστικός, πιο αποτελεσματικός, με περισσότερους από τους παίκτες του σε υψηλότερο επίπεδο απόδοσης από αυτό στο οποίο έφτασαν στα δύο προηγούμενα παιχνίδια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.