Άρης: Το στοίχημα της επίθεσης

Γιώργος Στράντζαλης20 Σεπτεμβρίου 2023

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ο Άκης Μάντζιος κατάφερε να συμμαζέψει τακτικά την ομάδα και δεν είναι τυχαίο ότι ανασταλτικά στο ντέρμπι της Τούμπας ο Αρης παρουσιάστηκε συμπαγής και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει “καθαρές” ευκαιρίες. Σε αυτό βέβαια συνέβαλλαν και οι ποδοσφαιριστές με την τακτική τους προσήλωση στο πλάνο που καταρτίστηκε και εφαρμόστηκε στην εντέλεια.

Εκεί που χρειάζεται να δοθεί έμφαση ώστε η ομάδα ν’ αποκτήσει γρήγορα ισορροπία στο παιχνίδι της και να γίνει πιο ουσιαστική, είναι στην επιθετική ανάπτυξη και στη δημιουργία. Για ακόμη ένα ματς οι Κιτρινόμαυροι παρουσίασαν πρόβλημα στη μετάβαση της μπάλας στο τρανζίσιον και είχαν αργές αποφάσεις. Δεδομένα η επιθετική λειτουργία πρέπει να αποτελέσει την επόμενη στόχευση του Μάντζιου, να βρει τρόπο να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας την τριάδα μπροστά από το κέντρο, ούτως ώστε να γίνει πιο χρήσιμος και ο Μορόν στο κομμάτι της εκτέλεσης.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι μόνο θέμα τακτικής, αλλά και θέμα παικτών. Τα εξτρέμ για παράδειγμα είναι φανερό πως ακόμη δεν έχουν προσαρμοστεί και ο Αρης ψάχνει καινούριες σταθερές στην επίθεση ώστε να αποκτήσει ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Οι επιλογές υπάρχουν, αρκεί παίκτες όπως οι Κάρλσον, Μενέντες, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο, ακόμη και οι Σαμόρα, Χριστοδουλόπουλος, που έχουν προσώρας υποστηρικτικό ρόλο, να γίνουν πιο επιδραστικοί στο κομμάτι της ανάπτυξης.

Ειδικά σε παιχνίδια όπως αυτό της Κυριακής με τον Παναιτωλικό που ο Αρης θα κληθεί να παίξει παιχνίδι πρώτου ρόλου, δημιουργήσει και να σκοράρει για να κερδίσει. Ο μέχρι τώρα απολογισμός των πλάγιων επιθετικών του Αρη είναι μόλις ένα γκολ (από τον Σαμόρα) και ουδείς έχει αποτελέσει το σημείο αναφοράς. Ο Κάρλσον έχει πρωτοβουλία στο παιχνίδι του αλλά μέχρι εκεί, ενώ ο Μενέντες στην Τούμπα έκανε την “βρώμικη” δουλειά οφείλει όμως να γίνει πιο επιδραστικός στην επίθεση.

Ο Σαβέριο παραμένει τραυματίας και σταδιακά θα αρχίσει να επιστρέφει, ενώ ο Σαμόρα με εξαίρεση το γκολ με αντίπαλο τον Αστέρα δεν έχει να επιδείξει κάτι παραπάνω. Έχει ποιότητα αλλά χρειάζεται να μπει περισσότερο στο κλίμα της ομάδας, αφού τακτικά είναι τσαπατσούλης. Ο Σουλεϊμάνοφ θέλει ακόμη τον χρόνο του και ο Χριστοδουλόπουλος αποτελεί πάντα μια αξιόπιστη λύση για να προσφέρει βοήθειες στη διάρκεια. Το στοίχημα για τον Μάντζιο είναι να βρεθούν οι λύσεις στο επιθετικό τρίτο, όπου μέχρι στιγμής ο Μορόν παλεύει μόνος. Χρειάζεται οπωσδήποτε στηρίγματα (και από τον άξονα) και κάποια στιγμή ασφαλώς χρειάζεται και ανάσες. Γι’ αυτό παραμένει ανάγκη η προσθήκη ενός ακόμη φορα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.