Αρχίζει πια να φαίνεται ρεαλιστικός στόχος για τον ΠΑΟΚ το απίθανο...

Στέλιος Γρηγοριάδης29 Αυγούστου 2023

“Θέλουμε να κερδίσουμε τρόπαια την φετινή σεζόν και να προκριθούμε στην Ευρώπη. Ο στόχος μας ειναι να παλέψουμε για το Πρωτάθλημα». Το είπε ο Μεϊτέ στην επίσημη παρουσίασή του από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και έτσι μάθαμε από την τελευταία μεταγραφή ό,τι κανείς άλλος δεν αποκάλυψε μέχρι στιγμής φέτος. Ούτε ο βήμα-βήμα Λουτσέσκου, ούτε κάποιος άλλος παίκτης.

Προφανώς ο Λουτσέσκου δεν θέλει να αγχώσει την ομάδα φορτώνοντάς της την πίεση της διεκδίκησης του Πρωταθλήματος, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και είναι ακόμη υπό διαμόρφωση. Εξίσου προφανώς, όμως, στις συζητήσεις που έγιναν με τον Μεϊτέ οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του είπαν ότι το φετινό πρότζεκτ αποβλέπει στην κατάκτηση τίτλου ή τίτλων και σε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Ηταν κι αυτό ένα από τα ατού για να τον πείσουν να προτιμήσει να συνεχίσει την καριέρα του σε μια ελληνική ομάδα.

Το θέμα είναι, βέβαια, αν σήμερα που το συζητάμε δείχνουν να είναι ρεαλιστικοί αυτοί οι στόχοι. Πριν από 20 μέρες η απάντηση ήταν προφανής: Οχι. Τώρα είναι συζητήσιμη. Και γιατί όχι; Μεταγραφές, έστω και καθυστερημένα, γίνονται, το ρόστερ συμπληρώνεται, άρα, αν ο ΠΑΟΚ τελικά όντως αναβαθμιστεί ποιοτικά, γιατί να μη “χτυπήσει” στα ίσια Πρωτάθλημα και Κύπελλο; Οσο για το Κόνφερενς Λιγκ, ήδη τα κατάφερε βασιζόμενος κυρίως στους παίκτες του περσινού ρόστερ. Κι αν, με το καλό, πάρει την πρόκριση την Πέμπτη, θα είναι πολύ πιο έτοιμος, πιο “γεμάτος” από παίκτες και σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση στα ματς του ομίλου. Αρα η προοπτική να προχωρήσει και πιο πέρα θα είναι, θεωρητικά πάντα, απόλυτα ρεαλιστική.

Από την άλλη πλευρά, ευχής έργον θα ήταν μαζί με τον ΠΑΟΚ να προκριθούν και οι τρεις της Αθήνας. Οχι μόνο για βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η θέση της Ελλάδας στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, πράγμα που είναι προς το συμφέρον και του ΠΑΟΚ, αλλά και για να είναι υποχρεωμένοι η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να δίνουν κι αυτοί μάχες σε τρία μέτωπα παράλληλα. Να ταξιδεύουν όσο και ο ΠΑΟΚ, να κουράζονται όσο και ο ΠΑΟΚ, να εκτίθενται στον κίνδυνο των τραυματισμών όσο και ο ΠΑΟΚ, να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν ροτέισον από αγώνα σε αγώνα όπως και ο ΠΑΟΚ, να έχουν γενικώς τις ίδιες φθορές με τον ΠΑΟΚ, ώστε να εξελίσσεται επί ίσοις όροις η διεκδίκηση του Πρωταθλήματος, αλλά αργότερα και του Κυπέλλου.

Ο παίκτης που αποδεικνύεται ήδη λίρα 100 είναι ο Μπάμπα. Δεν χρειάστηκε μεγάλο χρόνο προσαρμογής γιατί το ήξερε καλά το περιβάλλον, την μπάλα που ήξερε δεν την ξέχασε, οπότε να ένας νέος παίκτης πολύ χρήσιμος και με σταθερά καλή απόδοση. Ο Σαμάτα και ο Οζντόεφ δεν είναι έτοιμοι ακόμη, θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετά, ωστόσο είναι τόσο έμπειροι που σίγουρα θα προσφέρουν, όπως φυσικά και ο Μεϊτέ. Ο Εκόνγκ έχει πάρει τη θέση του στην ομάδα, δεν γεμίζει και πολύ το μάτι είναι η αλήθεια, ωστόσο αν όλη η ομάδα ανεβεί επίπεδο πιθανόν να δούμε έναν διαφορετικό παίκτη, που μακάρι να μοιάζει έστω και λίγο με τον Ινγκασον. Έρχεται και ο Μάρκος Αντόνιο ενώ Μιχαηλίδης, Τσιγγάρας, Μουργκ, είναι ουσιαστικά νέα πρόσωπα σε σχέση με την περσινή σεζόν και το ευτύχημα είναι και οι τρεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Παρών, βέβαια και ο Τζίμας, όπως και ο Βρακάς, ο Γιαξής και τώρα ο Σμυρλής, τέσσερα παιδιά του ΠΑΟΚ που υπόσχονται πολλά για το μέλλον. Και εννοείται ότι οι μεταγραφές δεν τελείωσαν. Ηδη ο Λουτσέσκου δήλωσε ότι περιμένει δύο ακόμη μεσοεπιθετικούς...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.