Η «σκιά» του κ. Καρυπίδη και το ισοζύγιο της παραγοντικής του παρουσίας

Βασίλης Μάστορας29 Αυγούστου 2023

Τελικά αδικούν τον κ. Καρυπίδη, όσοι τον κατηγορούν ότι δεν έχει πλάνο. Η σταθερότητα με την οποία τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλάζει τους προπονητές του Αρη, μοιάζει με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού. Με τη σειρά: Παντελίδης, Ενινγκ, Μπούργος, Τερζής. Ούτε οι στοιχηματικές εταιρείες θα έβαζαν τέτοιο ποντάρισμα. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το τετράκις τι είναι;

Αρα δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά ο άνθρωπος που κρατάει στα χέρια τις τύχες του Αρη δεν μπορεί να μάθει τα γράμματα της διοικητικής αλφαβήτου. Ή μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο το οποίο δεν μπορεί κανείς να το υποψιαστεί. Υπάρχει και μία Τρίτη εκδοχή: Ακόμη και να το υποψιαστεί δεν μπορεί να το αποδείξει. Εκτός κι αν ο κ. Καρυπίδης πιστεύει ότι αυτή η συνταγή, με την απόλυση του προπονητή στις αρχές της χρονιάς, «αγοράζει» χρόνο για τη δική του παρουσία στην ομάδα.

Αυτή τη φορά όμως απ’ ότι φαίνεται το κλίμα είναι πολύ διαφορετικό. Αλλωστε η στάμνα πάει πολλές φορές στη βρύση, αλλά μία φορά σπάζει. Και απ΄ ότι φαίνεται τίποτε πλέον δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η οργή του κόσμου περισσεύει και θα είναι δύσκολο να κατευναστεί με κινήσεις που μοιάζουν, με δώρο… καθρεφτάκια.

Ο κ. Καρυπίδης πολλές φορές κατά το διάστημα που διοικεί την ΠΑΕ Αρης έπαιξε με τη νοημοσύνη των φιλάθλων της ομάδας οι οποίοι αν έχουν κάτι να υπερηφανεύονται είναι η αξιοπρέπεια τους. Εκαναν όμως την ανάγκη φιλότιμο. Ας όψεται το σοκ από τον υποβιβασμό. Ολοι λίγο πολύ είχαν υποψιαστεί τον τρόπο που λειτουργούσε ο κ. Καρυπίδης και ότι το μέγεθος του Αρη είναι μεγαλύτερο από τον ίσκιο του, αλλά κατάπιναν τον θυμό τους. Εβαζαν την ομάδα πάνω από τα πρόσωπα, σιγομουρμούριζαν, αλλά ήλπιζαν ότι τελικά θα αποδειχθεί ότι είναι… στραβός ο γιαλός.

Τελικώς όμως απλώς έκλεισαν τα μάτια στην πραγματικότητα. Ο Τόλης Τερζής επιβεβαίωσε ότι έκανε λάθος να αποδεχτεί την πρόταση που του έκανε ανερυθρίαστα ο κ. Καρυπίδης και οι αδυναμίες του ρόστερ κραυγάζουν. Σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις οι ευθύνες πέφτουν στον … «καπετάνιο» και όχι στα εκτελεστικά όργανα. Όταν όμως ο «καπετάνιος» θέλει να χώνει τη… μούρη του και στις αρμοδιότητες του μηχανικού του πλοίου γίνεται η ζημιά.

Η πλειονότητα των φιλάθλων του Αρη απαιτεί από τον κ. Καρυπίδη να πουλήσει και να φύγει από τον Αρη. Αυτό δεν είναι το ευκολότερο. Οπότε μέχρι τότε, αν θέλει να προσφέρει υπηρεσία στην ομάδα, ας εμπιστευτεί αυτούς που ξέρουν κι ας συνεχίσει να απολαμβάνει τα επιχειρηματικά κέρδη που πιθανόν να του δίνει η διαχείριση της ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Αρης. Γιατί απ’ ότι φαίνεται είναι μύθος το ότι η εμπλοκή του με την ομάδα έχει αρνητικό οικονομικό πρόσημο .

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.