Ο Πάλμα και ο Αρης που απέκτησε 15 ποδοσφαιριστές, αλλά έχει τεράστια κενά

Βασίλης Μάστορας24 Αυγούστου 2023

Ενώ ο Αρης προσπαθεί να «σώσει» την φετινή παρτίδα ενισχύοντας το ρόστερ, πάντα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί ο Πάλμα. Οι «κίτρινοι» μετά από τους πρώτους επίσημους αγώνες έδειξαν ότι έχουν κενά, άρα το πρώτο ζητούμενο είναι η ενίσχυση και όχι η αποδυνάμωση.

Τελικώς απ’ ότι φαίνεται ο Παλίκουτσα που περιέγραψε στη συνέντευξη Τύπου με ωραία λόγια τη φιλοσοφία του για το χτίσιμο του νέου Αρη, δεν κατάφερε να υλοποιήσει το πλάνο του. Ισως γιατί είχε περιορισμένο μπάτζετ, ίσως γιατί δεν έγιναν αποδεχτές όλες οι εισηγήσεις του, το σίγουρο είναι ότι ο Αρης έχει σημαντικές ελλείψεις. Θα συμφωνήσεω ότι υπάρχουν και οι απουσίες των τραυματισμών, αλλά όταν κάποιος σχεδιάζει το ρόστερ μίας ομάδας υπολογίζει κι όλες τις αναποδιές.

Οι «κίτρινοι» αγωνίζονται χωρίς τρίτο τερματοφύλακα, με λύση ανάγκης λόγω της απουσίας του Μπράμπετς στο κέντρο της άμυνας και προσεύχονται να είναι γερός ο Φεράρι, καθώς ο Ματαρίτα έχει τέσσερις αγωνιστικές τιμωρία από την προηγούμενη ομάδα του. Κι αν όλα αυτά θεωρούνται ασήμαντα, σημειώστε ότι με αντίπαλο τη Λαμία, ανασταλτικός χαφ θα αγωνιστεί ο Ντουκουρέ με τα «γυάλινα πόδια», λόγω του τραυματισμού του Ζουλ.

Αρα δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζει ο Αρης. Για τους πραγματικούς λόγους που ο Παλίκουτσα δεν προσφέρει πλέον τις υπηρεσίες του στην ομάδα ακούγονται πολλά, αλλά ό,τι κι αν ισχύει το σίγουρο είναι ότι ο Κροάτης δεν άφησε έντονο αποτύπωμα στη διαχείριση του ρόστερ. Περισσότερο σοφοί θα μπορέσουμε να γίνουμε αν κάποια στιγμή αποφασίσει να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν κατά την παρουσία του στον Αρη.

Το πρώτο «στοίχημα» λοιπόν των «κίτρινων» είναι καλύψουν με ιδανικό τρόπο τα κενά του ρόστερ. Ώστε να έχουν εναλλακτικές λύσεις για όλες τις θέσεις στις κακοτυχίες ή για να υπάρχει ανταγωνισμός. Δεν είναι σίγουρο ακόμη, ότι ο Αρης θα κερδίσει αυτό το στοίχημα, ενώ συγχρόνως παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιος αποφασίζει για τις μεταγραφές μετά την αποχώρηση του Παλίκουτσα.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι «κίτρινοι», αν έχουν στόχο να κυνηγήσουν τις πιθανότητες τους για διάκριση φέτος, θα πρέπει να το καλοσκεφτούν αν θα πρέπει να πουλήσουν τον Πάλμα. Μέχρι στιγμής έχουν βάλει στο ταμείο τους από πωλήσεις περίπου 2,4 εκατ. ευρώ, ποσό ικανό για να δώσει οικονομική ανάσα στην οικογένεια Καρυπίδη. Θα συμφωνήσω ότι ουδείς αναντικατάστατος, αλλά πριν των πωλήσεων θα πρέπει να προηγούνται σοβαρές μεταγραφικές κινήσεις. Και ο Αρης παρότι απέκτησε 15 ποδοσφαιριστές δεν μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έκανε σωστά τη δουλειά του στο κομμάτι αυτό.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.