Ο ΠΑΟΚ του πρόσφατου παρελθόντος με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον!

Αρις Νικολάκης24 Αυγούστου 2023

Λέγαμε, χθες …Ε, δε χάθηκε κι ο κόσμος επειδή θα απουσιάσει ο τραυματίας Μπουάνα Σαμάτα. Το λέγαμε επειδή ο «δαίμονας της Τανζανίας» απέχει ακόμη από τον καλό του εαυτό. Ήτοι, έχει ακόμη δρόμο για το πλήρες μπόλιασμα του στον κορμό του ΠΑΟΚ. Δίχως πάντως, να λέμε – αλίμονο μας -πως η παρουσία του δε θα ήταν πλεονέκτημα για τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το ίδιο θα λέγαμε και σήμερα. Δεν το λέμε. Αιτία; Μαζί με τον Μπουανά Σαμάτα θα λείψει (εκτός… θαύματος!) κι ο Μαγκομέντ Οζντόεφ. Ναι, κι αυτός έχει ακόμη δρόμο για το πλήρες μπόλιασμα του. Δεν έχει καταστεί ακόμη πυλώνας του ΠΑΟΚ αλλά… Όταν λείπουν απόψε δυο μεταγραφές από το πάνω ράφι ((λίγο, πολύ τέτοιες είναι!)… Ε, τότε χάθηκε ο κόσμος.

Τούτο δε, επειδή αυτές οι δυο απουσίες – με τις τόσες παραστάσεις κι εμπειρίες υψηλού επιπέδου – στερούν από τον ΠΑΟΚ σοβαρή ισχύ. Με άλλα λόγια ; Μειώνουν την ιπποδύναμη του «δικέφαλου»…

Ουδόλως υπερβάλλουμε μάλιστα, θεωρώντας πως ο ΠΑΟΚ, με αυτές τις απουσίες βρίσκεται εκεί από όπου ξεκίνησε. Στον αγώνα με την Μπεϊτάρ στην Τούμπα. Δε νομίζουμε, να διαφωνείτε. Τι λέτε;

Έχει δηλαδή, απόψε τις ίδιες ελλείψεις κι αδυναμίες. Κόντρα όμως, σε μία ομάδα, τη Χαρτς, κατά πολύ ανώτερη της Μπεϊτάρ. Για να καταθέσουμε εδώ, την προσφιλή μας προσέγγιση. Εντάξει, δεν είναι δα κι η Ρεάλ αλλά Ρεάλ δεν ήταν και δεν είναι – μετά τις απουσίες αυτές - κι ο ΠΑΟΚ.

Και καταλήγουμε πάλι, στην ζωτικής σημασίας ανάγκη του . Όχι απλά, να φθάσει. Να υπερβεί τη μάξιμουμ απόδοσης ισχύος του στο γοητευτικό – με δικούς του ρυθμούς… λειτουργίας – Εδιμβούργο. Ώστε στη Θεσσαλονίκη να σφραγίσει την πρόκριση.

Στον αντίποδα όμως, των απουσιών Μπουάνα Σαμάτα και Μαγκομέντ Οζντόεφ είναι θετική για τον ΠΑΟΚ η παρουσία φίλων του. Πόσων; Όσων… Επειδή η αίσθηση προπονητών και παικτών με παρόντες ΠΑΟΚτσήδες σε εκτός έδρας αγώνας, είναι ολότελα διαφορετική από την αίσθηση με απόντες!

Τώρα, στο θέμα των μεταγραφών… Οι φίλοι του «δικέφαλου» πιστεύουν την δήλωση (δέσμευση;) του Κυριάκου Κυριάκου: «… Στο τέλος των μεταγραφών θα έχουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ». Την πιστεύουν αλλά συνάμα την ερευνούν! Κι αναμένουν προσδοκώντας την δικαίωση της.

Όσο για τον Κάλεντ Νάρεϊ; Στο ποδόσφαιρο όλα πωλούνται κι όλα αγοράζονται! Με την καλή έννοια βεβαίως, βεβαίως. Απλά, στο αγωνιστικό ισοζύγιο κάθε ομάδας μετρά ποιους πώλησε και ποιους αγόρασε. Κι ο νοών νοείτω. Όπως έλεγε ο μεσάζοντας – της εποχής - στις «άρπα κόλα» ελληνοποιήσεις καραμπινάτων Λατινοαμερικάνων. Εκείνος ο… βαρύμαγκας τύπος, στο έμπλεο συγκινήσεων (για τους κάπως μεγαλύτερους) σίριαλ: «Τα καλύτερα μας χρόνια» της ΕΡΤ.

Και για να κλείσουμε ενόψει πρώτης «μάχης» στη Σκωτία τονίζοντας… Ο ΠΑΟΚ του πρόσφατου παρελθόντος μάχεται απόψε με το βλέμμα στο άμεσο μέλλον! Αυτός, ο επί του παρόντος, ΠΑΟΚ βέβαια, μετρά οκτώ μπαρουτοκαπνισμένα ημίχρονα. Ήτοι, τέσσερεις αγώνες (οι δυο νικηφόροι) με παράσημα πρόκρισης στο στήθος του!

Αν λέει κάτι αυτό. Για εμάς πάντως, λέει πολλά!

ΥΓ 1: Βόηθα Παναγία μας. Καίγεται η Πατρίδα μας. Την καίνε…

ΥΓ 2 : Και δεν φταίει η φύση. Ο άνθρωπος φταίει! Πληρώνει τα λάθη του και πριν τις φωτιές και κατά τις φωτιές και μετά τις φωτιές.

ΥΓ 3 : Το κόστος των λαθών ενόχων ανθρώπων είναι και ψυχές αθώων ανθρώπων και ζώων!

ΥΓ 4 : Ο άνθρωπος έχει ένα - από τα πολλά του - ελάττωμα. Στη νηνεμία να νομίζει, ότι δε θα έρθει ποτέ η τρικυμία. Δεν προετοιμάζεται. Και ναυαγεί…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.