Η απόπειρα για Σιώπη και η αναγκαία ενίσχυση

Βασίλης Βλαχόπουλος19 Αυγούστου 2023

Στην ποσοτική ανεπάρκεια που διαπιστώθηκε στους ευρωπαϊκούς αγώνες προστέθηκε και η αντίστοιχη ποιοτική η οποία αναγκάζει τον Άρη να προχωρήσει σε προσθετικές κινήσεις σε όλες τις γραμμές για να καλύψει κενά αλλά και να διορθώσει επιλογές που δεν δείχνουν να βγαίνουν.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η διαδικασία θα τρέξει υπό διαφορετικά δεδομένα σε σύγκριση με αυτά που ήθελε ο Άρης. Ο αποκλεισμός από τη Ντίναμο Κιέβου περιόρισε τα έσοδα από το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι στα 550.000 (από την UEFA) «σβήνοντας» ολοκληρωτικά και την προσδοκία συμμετοχής στους ομίλους του ConferenceLeague η οποία θα μπορούσε να αλλάξει το οικονομικό status της εταιρίας καθώς τα δεδομένα έσοδα ανέρχονται στα 2.94 εκατ. ευρώ.

 Προφανώς αυτά τα δεδομένα διαμορφώνουν (προς τα κάτω) το ποσό που έχει να διαχειριστεί ο Άρης για την κάλυψη αγωνιστικών αναγκών. Για παράδειγμα, η προσθήκη αμυντικού χαφ είναι απαραίτητη. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι οι «κίτρινοι» επικοινώνησαν με τον Μανώλη Σιώπη, πριν ο διεθνής μέσος κλείσει στην Κάρντιφ, διαπιστώνοντας όμως ότι απαιτείται ένα ποσό περί του μισού εκατομμυρίου ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας, έκαναν πίσω. 

Κατά τις ίδιες πηγές ο Σιώπης δεν ήταν αρνητικός στην προοπτική συνεργασίας αλλά η οικονομική διαφορά ήταν μεγάλη. Κι έτσι ο Άρης θα πρέπει να βρει αλλού τον αμυντικό χαφ ο οποίος θα πλαισιώσει τον Ζαν Ζουλ.

Μεγαλύτερη ανάγκη ενίσχυσης υπάρχει στο κέντρο της άμυνας όπου ο Άρης παραμένει με μόλις δύο στόπερ (Φαμπιάνο, Μπράμπετς) και αναγκάστηκε να παίξει με υπηρεσιακό κεντρικό αμυντικό (σ. σ. Οντουμπάτζο). Στην πραγματικότητα χρειάζεται δύο στόπερ, τούτο όμως μοιάζει πολυτέλεια. Πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι το ζήτημα του Λίντσεϊ Ροζ παραμένει ανοιχτό, δίχως να αποτελεί προτεραιότητα, με το οικονομικό – το συμβόλαιο των 500.000 ευρώ που έχει στη Λέγκια – να παραμένει μεγάλο αγκάθι. Δεύτερη μεγάλη ανάγκη είναι η προσθήκη ενός σέντερ φορ καθώς ο Λορέν Μορόν είναι απελπιστικά μόνος, επί του παρόντος όμως φαίνεται ότι δεν αποτελεί προτεραιότητα. Το ίδιο ισχύει και για τον 3ο τερματοφύλακα.

Το ζήτημα της ενίσχυσης κλείνει με την ενίσχυση των επιθετικών άκρων ακόμη και… παρόντος του Λούις Πάλμα καθώς το κεφάλαιο «πώληση» όχι απλά δεν έχει κλείσει αλλά παραμένει ορθάνοιχτο, ειδικά μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Ακόμη όμως κι αν δεν παραχωρηθεί ο 23χρονος από την Ονδούρα και καθώς το επίπεδο του Τζόναθαν Μενέντες, βάσει των όσων έχει δείξει, μάλλον είναι χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που απαιτεί η ομάδα, είναι τουλάχιστον απαραίτητη η προσθήκη αξιόπιστης λύσης. Προφανώς τα δεδομένα θα αλλάξουν σε περίπτωση πώλησης του Λούις Πάλμα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.