Ο ΠΑΟΚ τους τρομάζει, η Χάϊντουκ δεν φοβίζει

Γιώργος Καστάνης17 Αυγούστου 2023

Για τον Δικέφαλο αυτή η πρόκριση στα πλέϊ οφ του Conference League δεν αποτελεί μονόδρομο. Είναι υποχρέωση για όλους να βρεθεί η ομάδα στην τελική ευθεία της συγκεκριμένης διοργάνωσης, λίγο πριν συμμετέχει (με το καλό) στους ομίλους.

Θεωρητικά, αυτό το παιχνίδι της Τούμπας είναι πιο δύσκολο σε σύγκριση με αυτό που διεξήχθη πριν από μία εβδομάδα στην Κροατία.

Αρκεί βέβαια να πετύχει ο ΠΑΟΚ πρώτος το γκολ, να ανοίξει το σκορ για να κάνει πιο απλή την διαδικασία, με την απαραίτητη προϋπόθεση όμως, πως θα περιορίσει τις κινήσεις των βασικών ατού της αντιπάλου ομάδας. Η Χάϊντουκ σαν σύνολο δεν φοβίζει. Ο ΠΑΟΚ, είναι αλήθεια πως τους τρομάζει. Ο Δικέφαλος θα βασιστεί στην δύναμη της έδρας του που θεωρείται δικαιολογημένα ως μία από τις πιο καυτές στην Ευρώπη.

Η Χάϊντουκ έχει δύο σούπερ σταρ στο δυναμικό της. Ο ένας είναι ο Λιβάγια. Έχει συστηθεί στο ελληνικό κοινό και στο παρελθόν. Ο δεύτερος, είναι αυτός ο εξαιρετικός παίκτης στην μεσαία γραμμή, ο Κροβίνοβιτς. Πιστεύω ότι ο περιορισμός αυτών των δύο, κατά κύριο λόγο, θα δώσει ώθηση στον ΠΑΟΚ για να φθάσει στην νίκη – πρόκριση.

Από τον Δικέφαλο, είναι απαραίτητο να μιλήσει η «κλάση» του Τάϊσον που έχει τεράστια εμπειρία, να ξεχωρίσει η ζωντάνια και οι ενέργειες του Κωνσταντέλια, οι κινήσεις του Αντρίγια, η αποτελεσματικότητα του φορ, όποιος κι αν επιλεγεί. Γενικά σαν σύνολο ο ΠΑΟΚ υπερτερεί, πρέπει όμως να το δείξει μέσα στο γήπεδο.

Τι θα χρειαστεί για να έρθει η πρόκριση; Πολύ μεγάλη υπομονή. Από όλους. Από τον κόσμο που θα γεμίσει την Τούμπα και θα ωθήσει τους παίκτες για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Από τους παίκτες που πρέπει να κερδίσουν τις περισσότερες μονομαχίες και να βάλουν γκολ. Όχι μόνο ένα ή δύο αλλά και παραπάνω εάν μπορούν.

Από τον προπονητή που καλείται να κάνει μία έξυπνη διαχείριση του ρόστερ και να δώσει την ώθηση που χρειάζεται η ομάδα. Ο ΠΑΟΚ τους φοβίζει αυτό είναι δεδομένο. Και η στόχευση είναι να πάρει άξια την πρόκριση στην επόμενη φάση. Και το θέλει και μπορεί.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.