Ο Ραζβάν ξέρει. Ο Ραζβάν αποφασίζει. Ο Ραζβάν χρεώνεται και πιστώνεται…

Αρις Νικολάκης17 Αυγούστου 2023

Λοιπόν, ο ΠΑΟΚ θέλει απόψε άμυνα, να μην περνά κουνούπι. Κι επίθεση που ξερνάει φωτιά. Ορθά; Ορθά. Προς τούτο βέβαια, δεν αρκούν οι καλές – εκ των διαθέσιμων – επιλογές. Απαιτείται μία μεσαία γραμμή, ικανή να βάζει πλάτη στην άμυνα. Να ωθεί συνάμα την επίθεση.

Υποθέτοντας… Καθώς στο βαθύ μυαλό του Ραζβάν Λουτσέσκου ουδείς δύναται, να καταδυθεί… Ως σχήμα του ΠΑΟΚ το κλασσικό 4-3-3, θεωρούμε πως στα άκρα της επίθεσης θα παίξει με Κάλεντ Νάρεϊ και Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Στο κέντρο της με Μπουάνα Σαμάτα ή Μπράντον Τόμας. Στην άμυνα με Ντομινίκ Κοτάρσκι, με Τόμας Κεντζιόρα (κάνοντας τον σταυρό του ο Ρουμάνος προπονητής, για να δικαιωθεί), Γουίλιαμ Εκόνγκ και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη (υπό τα όμματα της Μίλαν; και, με τον «λίρα εκατό» Ραχμάν Μπάμπα. Ορθά; Ορθά. Και στη μεσαία γραμμή; Θα βγάλουν τον αγώνα Στέφαν Σβάμπ (ο οποίος δεν διάγει περίοδος φόρμας) κι ο Χάρης Τσιγγάρας; Θα επιστρατευθεί ο υπό μπόλιασμα τελών Μαγκομέντ Οζντόεφ; Θα προτιμηθεί ο έμπειρος Τάισον;

Εδώ όμως, μην εκπλήσσεσθε για τη μη αναφορά του Γιάννη Κωνσταντέλια. Απ’ αυτόν ουσιαστικά αρχίζει η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ. Είναι το …καλό χαρτί στα χέρια του Ραζβάν Λουτσέσκου. Είναι ο μπαλαντέρ του καθώς ο «μικρός μάγος» δύναται, να κάνει θαύματα κι ως φορ κι ως χαφ κι ως εξτρέμ. Είναι κι ο άσος στο μανίκι του Ρουμάνου προπονητή.

Θα λέγαμε, που το λέμε, για αγώνα του ΠΑΟΚ στην Τούμπα δεν τίθεται θέμα mind games με τη συμμετοχή του η μη στην αρχική ενδεκάδα των γηπεδούχων.

Αν και θεωρούμε… Είπαμε. Θεωρητικά και μόνον θεωρητικά προσεγγίζονται οι σκέψεις του Ραζβάν Λουτσέσκου. Δεν τολμούμε, να καταδυθούμε στο βαθύ μυαλό. Για να ανασύρουμε πρακτικά σκέψεις του.

Αν και θεωρούμε λοιπόν… Πως θα μπορούσε, να περάσει από το μυαλό του, η σκέψη έκπληξης στη Χάιντουκ – κι ανατροπής των πλάνων της – με τον Γιάννη Κωνσταντέλια στον πάγκο. Αλλά, κατά πως λέγαμε και χθες, η αγωνιστική ωφέλεια από την έκπληξη στην κροατική ομάδα, με τυχόν απουσία του «μικρού μάγου», είναι πολύ μικρότερη από την αγωνιστική ζημιά στην ελληνική…

Το θέμα μας πάντως, είναι η μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ μετά τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Είναι δε, ηλίου φαεινότερο πως προβληματίζεται πολύ, παρά πολύ περί τούτου ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Λογικά, θα ήθελε τον Ρώσο διεθνή δίπλα ή στον Χάρη Τσιγγάρα ή στον Στέφαν Σβαμπ. Εμπόδιο στην επιλογή του Μαγκομέντ - του «τρομερού», από το Γκροζνι γαρ - Οζντόεφ είναι το μπόλιασμα του στον ΠΑΟΚ. Αυτός ξέρει. Αυτός αποφασίζει! Έχει φυσικά, ενδιαφέρον η επιλογή του στη συγκεκριμένη περίπτωση. Όπως και κάθε επιλογή του για τον αποψινό «ή ταν ή επί τας» αγώνα του ΠΑΟΚ. Και δη, κόντρα σε μια ομάδα η οποία στην επίθεση πετά σπίθες.

Με λίγα λόγια; Ο Ραζβάν ξέρει. Ο Ραζβάν αποφασίζει. Ο Ραζβάν χρεώνεται και πιστώνεται…

Κλείνοντας, άκρως ορθή η ανακοίνωση των Συνδέσμων για την θωράκιση της Τούμπας. Ωφελεί σοβαρά την υγεία του ΠΑΟΚ. Αρκεί να εφαρμοσθεί και δια έργων…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.