Στο Σπλιτ η μισή πρόκριση, στη Θεσσαλονίκη η υπόλοιπη!

Αρις Νικολάκης10 Αυγούστου 2023

Στον Ασπάλαθο (λατινιστί Spalatum), της Αρχαίας Ελλάδας, το σημερινό Σπλιτ, δοκιμάζει ο ΠΑΟΚ τις (παρούσες, έτσι;) δυνατότητες του. Για τις μέλλουσες; Έχουμε πει. Έχει ο Θεός κι ο Ιβάν Σαββίδης!

Ο αποψινός αγώνας με την κροατική ομάδα έχει δυο πόρτες για την ελληνική. Διαβαίνει τη μία. Βγαίνει στην κόλαση του αποκλεισμού. Διαβαίνει την άλλη; Βγαίνει στον προθάλαμο της πρόκρισης. Δε λέμε στον παράδεισο της πρόκρισης. Πώς να το πούμε; Όταν για τον ΠΑΟΚ παράδεισος στην Ευρώπη είναι ένας Όμιλος στο Κόνφερενς Λιγκ; Και γι’ αυτόν τον Όμιλο ο ΠΑΟΚ μάχεται και στους δύο αγώνες με την Χάιντουκ και στους δυο των πλέι οφ έχοντας περάσει τη Χάιντουκ;

Δος ημίν όμως, σήμερον… Λένε στον ΠΑΟΚ. Κι ορθότατα πράττουν!

Σερφάροντας στα κροατικά νερά του διαδικτύου αντιλαμβανόμαστε πως η Χάιντουκ προβληματίζεται σοβαρά με τη σύνθεση του ΠΑΟΚ. Ο ερχομός και η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή λίστα του Μαγκομέντ Οζντόεφ, η νέα τιμωρία του Ντόουγκλας Αουγκούστο, το δίλλημα Μπουανά Σαμάτα ή Μπράντον Τόμας, ο ρόλος του Γιάννη Κωνσταντέλια και το μη απίθανο ξεκίνημα του Αντελίνο Βιεϊρίνια πονοκεφαλιάζουν τους αρμόδιους της κροατικής ομάδας, για τέτοιους πονοκεφάλους.

Ίσως – λέμε: Ίσως – το γεγονός αυτό, όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς από τις αναφορές των Κροατών στα διαδίκτυο, να εξελιχθεί σε πλεονέκτημα των Ελλήνων. Με άλλα λόγια; Δεν αποκλείουμε εκπλήξεις και σε πρόσωπα και σε τακτικές από τον Ραζβάν Λουτσέσκου.

Αν και, για να τα λέμε τα πάντα, όλα… Δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές, για να ετοιμάσει εκπλήξεις. Μόνον ο Μαγκομέντ Οζντόεφ (στα 27 του, το 2019, σύμφωνα, είχε αξία 7 εκ. ευρώ με την transfermarkt!) είναι ως παίκτης του ΠΑΟΚ παντελώς άγνωστος για τη Χάιντουκ. Δεν είναι καλά, καλά γνωστός και στον ΠΑΟΚ ακόμη ο Ρώσος διεθνής.

Αυτός λοιπόν, είναι μία παράμετρος έκπληξης. Εάν κι εφ’ όσον επιλεγεί, για να παίξει κι όσο παίξει. Όλοι οι άλλοι ατομικά βρίσκονται καιρό τώρα στο μικροσκόπιο της Χάιντουκ. Ομαδικά όμως, χωρούν εκπλήξεις για τους ρόλους τους. Κι ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει κάτι φαεινές ώρες, ώρες οι οποίες αυξάνουν την ισχύ του ΠΑΟΚ….

Ανάλογα φυσικά, με την ομάδα του Σπλιτ σκέφτεται και πράττει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Απλά αυτή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τη ρεβάνς στην έδρας της. Ως εκ τούτου στοχεύει, να την καταστήσει πλεονέκτημα.

Στο Σπλιτ λοιπόν, η μισή πρόκριση, στη Θεσσαλονίκη η υπόλοιπη! Η Τούμπα μπορεί να κάνει μεγάλα θαύματα αλλά… Χρειάζεται ένα μικρό στο Στάδιο Πόλιουντ! Εκεί όπου πρόσφατα έχουν αλλαχθεί οι εστίες. Αιτία; Οι φανατικοί της Χάιντουκ, στο φινάλε του Πρωταθλήματος Κροατίας (Πρβα Λιγκα), πήραν – μετά τη νίκη της ομάδας τους με 3-0 κόντρα στη Σίμπενικ – για ενθύμιο τη μία εστία…

ΥΓ 1: Ασφάλεια κι ακρίβεια στην Ελλάδα; Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Αλλιώς; Ζήτω που καήκαμε…

ΥΓ 2: Να επιληφθεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για όσα τουλάχιστον, ανατριχιαστικά γράφονται στο διαδίκτυο σχετικά με τον φόνο του Μιχάλη!

ΥΓ 3: Δύο ανθρώπους έστειλαν στον τάφο - στα καλά καθούμενα - οι χούλιγκαν με τον φόνο του φίλου της ΑΕΚ. Κι αυτόν και τη μάνα του…

ΥΓ 4: Τα μισά και λιγότερα από τα μισά , απ’ όσα κάνει μετά , να έκανε η ΕΛ.ΑΣ πριν τον φόνο…Θα απολαμβάναμε μπάλα προχθές, χθες και σήμερα!

ΥΓ 5: Η αστυνόμευση θέλει αστυνομικούς που να βγάζουν ζεστό ψωμί από κρύο φούρνο! Οι άλλοι να κάνουν άλλες δουλειές – που υπάρχουν πολλές - της Αστυνομίας. Διαφωνείτε;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.