Φτιάχνει σχέδιο για Ντινάμο

Metrosport Team08 Αυγούστου 2023

Λίγο ο έλεγχος επιδόσεων από τους δύο αγώνες με την Αραράτ και πολύ περισσότερο η μεγαλύτερη απαίτηση στον ανασταλτικό τομέα που εμπεριέχουν τα παιχνίδια με την Ντίναμο Κιέβου οδηγούν τον Τόλη Τερζή σε αλλαγή σχεδίου. Προσανατολίζεται στη χρησιμοποίηση δύο αμυντικών χαφ (Ζουλ-Τζούρασεκ) και του Βλάντιμιρ Νταρίντα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λορέν Μορόν.

Η διαφαινόμενη αλλαγή σχεδίου δεν μοιάζει απλά λογική αλλά και επιβεβλημένη καθώς η Ντίναμο Κιέβου δεν είναι… Αραράτ αλλά μια ομάδα με τρομερό επίπεδο ομοιογένειας, αποδεδειγμένη ικανότητα στη δημιουργία και την εκτέλεση μέσα από τα 25+ τέρματα που σημείωσε σε οκτώ παιχνίδια (φιλικά και επίσημα) και φυσικά μεγαλύτερο κολάζ παραστάσεων στο υψηλό επίπεδο. 

Ο Τόλης Τερζής ξέρει ότι απέναντι στους Ουκρανούς το μεθαυριανό πρώτο παιχνίδι στο «Κλ. Βικελίδης» εμπεριέχει διαφορετικό πακέτο αγωνιστικών απαιτήσεων καθώς η Ντίναμο δεν είναι ομάδα η οποία συνηθίζει να κλείνεται στο… καβούκι της, θέλει να έχει τον έλεγχο της κατοχής της μπάλας και ο ίδιος θα ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του μεγαλύτερη συνέπεια στην άμυνα και περισσότερα τρεξίματα. Παράλληλα, οφείλει να βρει τρόπο απόκρυψης της σοβαρής απουσίας του Γιάκουμπ Μπράμπετς και γενικώς (δεύτερου) αυθεντικού στόπερ καθώς αν δεν σημειωθεί κάποιο θαύμα, ο Μόουζες Οντουμπάτζο θα αναλάβει εκ νέου αυτόν τον αταίριαστο (για τον ίδιο) ρόλο.

Ως εκ τούτου, όλα δείχνουν ότι για πρώτη φορά θα προχωρήσει στη χρησιμοποίηση δύο «καθαρών» αμυντικών χαφ με τη συνύπαρξη των Ζουλ-Τζούρασεκ μπροστά από τους δύο στόπερ. Από τον πρώτο θα ζητηθούν τρεξίματα και από τον δεύτερο η ηρεμία στην πάσα και η σωστή πρώτη πράξη για την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας. 

Μπροστά τους θα αγωνιστεί ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος θα έχει πιο ελεύθερο ρόλο ούτως ώστε να μη χαθεί η ποιότητα αλλά και η απειλή που συνηθίζει να «δίνει» ο Τσέχος. Βάσει των όσων έδειξε ο προπονητής του Αρη, το πιθανότερο είναι να υπάρξει αλλαγή στη δεξιά πλευρά της επίθεσης με την είσοδο του Κίκε Σαβέριο με την παράλληλη διατήρηση των Λούις Πάλμα, Λορέν Μορόν. Εκτός κι αν εκτιμηθεί ότι ο Νταβίντ Κάρλσον είναι έτοιμος να πάρει 90λεπτο και παίξει στη δεξιά πλευρά αλλά αυτό το σενάριο μάλλον δεν συγκεντρώνει πιθανότητες.

Στην άμυνα υπάρχει μόνο ένα ερωτηματικό κι αυτό αφορά τη δεξιά πλευρά. Ο Μάρτιν Μοντόγια έφθασε μόλις χθες στη Θεσσαλονίκη, πρέπει να εκτιμηθεί η αγωνιστική κατάστασή του και φυσικά το επίπεδο ετοιμότητάς του. Ωστόσο, ο Σαλέμ Εμπακατά είναι υπό μεταγραφή (στην Γκαζιαντέπσπορ). Προφανώς η τελική απόφαση θα παρθεί αναλόγως και της συζήτησης που θα γίνει με τον τελευταίο. Αριστερά, ο Φράνκο Φεράρι θα παραμείνει στη θέση του μαζί με τον Φαμπιάνο και φυσικά τον Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.