Μπουκέτο… ελπίδων χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, από το Σπλιτ!

Metrosport Team08 Αυγούστου 2023

Βάλτε στην άκρη… Όχι, στο περιθώριο… Την πολυσυζητημένη πώληση του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Βάλτε και την επόμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ: Ρόζενμποργκ ή Χαρτς . Αφήστε στο (επί)κεντρο τη Χάιντουκ Σπλιτ. Και να σας πούμε πως και γιατί…

Κατ’ αρχήν – και κατά την πάντα ταπεινή μας, άποψη – ο Βραζιλιάνος έχει τεθεί εκτός ΠΑΟΚ για την τρέχουσα χρονική περίοδο. Στη συνέχεια φαίνεται – και κολαούζο δε θέλει – πως είναι ψυχή τε στη Νάντη και σώματι απλά, στη Θεσσαλονίκη. Κι επίσης… Με τα ψάρια ακόμη στη θάλασσα δεν είναι φρόνιμο, να βάζουμε τηγάνι στην στεριά. Με άλλα λόγια; Όλα στην ώρα τους. Και τώρα είναι η ώρα της Χάιντουκ Σπλιτ.

Η κροατική ομάδα δεν είναι παίξε, γέλασε! Δεν είναι και Ντιναμο Ζάγκρεμπ. Έχει να πάρει Πρωτάθλημα από το 2005. Είναι η δεύτερη ομάδα σε τίτλους Πρωταθλήματος της Πρβα Λιγκα με 6 έναντι 22 της Ντιναμο Ζάγκρεμπ. Σε μία χώρα με αστείρευτες πηγές κορυφαίων μπαλαδόρων.

Για να επαναλάβουμε πως η διαφορά της Μπεϊτάρ, τη Χάιντουκ είναι …παρασάγγες!

Εάν πάντως κι εφ’ όσον κάτι πρέπει να τρομάζει τον ΠΑΟΚ… Ναι, ναι αυτόν τον μη κανονικό (καθ’ ημάς) ΠΑΟΚ… Δεν είναι η κροατική ομάδα. Είναι ο κακός, ο στραβός κι ο ανάποδος εαυτός του. Αυτός ο οποίος λίγο έλειψε στην Ιερουσαλήμ, να τον στείλει αδιάβαστο στα Τάρταρα. Δεν τα κατάφερε καθώς δεν το επέτρεψε η ψυχή – όση ψυχή δηλαδή, περισσεύει σε αυτόν τον ΠΑΟΚ – η οποία κατατέθηκε. Και δη, με αριθμητικό μειονέκτημα μετά την αποβολή του Ντόουγκλας Αουγκούστο.

Παρεμπιπτόντως, ο Βραζιλιάνος, τον οποίο ανέμενε επίμονα, ως πανάκεια ο Ραζβάν Λουτσέσκου, δε βοήθησε και δε θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη. Είτε μείνει, είτε φύγει και δίχως υποψία απόρριψης της αγωνιστικής του αξίας, δεν αποτελεί παίκτη στον οποίο δύναται μία ομάδα να στηριχθεί σοβαρά.

Δεν γνωρίζουμε πόσα απίδια έχει ο σάκος του Μαγκομέντ Οζντόεφ αλλά… Ήταν ξεκάθαρο πως ο ΠΑΟΚ γνώριζε πως ο Ντόουγκλας Αουγκούστο ήταν υπ’ ατμόν. Είχε λάβει τα μέτρα του. Όπως τα είχε λάβει και για τον Ίνγκ Ινγκασον. Αν κι ο Ισλανδός ήταν αποδεδειγμένα «λίρα εκατό» παίκτης. «Πυλώνας» με όλη τη σημασία της λέξης.

Η ύπαρξη κενών στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ μετά την αποχώρηση δύο παικτών, με τους οποίους άρχιζε την ενδεκάδα ο Ρουμάνος προπονητής θα φανεί. Δεν σπεύδουμε, να προκαταβάλουμε οτιδήποτε. Περιμένουμε, να δούμε τα… απίδια στους σάκους του Γουίλιαμ Εκόνγκ και Μαγκομέντ Οζντόεφ. Δυο παικτών οι οποίοι στην καριέρα τους έχουν υπάρξει ηγετικές φυσιογνωμίες στις ομάδες τους. Περιμένουμε, είπαμε…

Θεωρητικά ένα… παράθυρο πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα μεθαύριο Πέμπτη, θα μπορούσε η Τούμπα, να το κάνει …πόρτα! Με λίγα λόγια; Χρειάζεται ο ΠΑΟΚ ένα μπουκέτο ελπίδων από το Σπλιτ, για να το καταστήσει… ανθαγορά στη Θεσσαλονίκη. Διαφωνείτε;

ΥΓ 1: Όλα τα είχαμε… Η εμφάνιση Βούλγαρων κομιτατζήδων στα ιερά χώματα της Μακεδονίας μάς έλειπε! Σας τα είχαμε πει. Στους Μακεδονικούς Αγώνες αυτούς – τους Βούλγαρους Κομιτζήδες - μάχονταν Παύλος Μελάς, Τέλλος Άγρας κι οι άλλοι εθνικοί μας ήρωες…

ΥΓ 2: Θυμίζουμε πως η Μακεδονία απελευθερώθηκε δυο φορές. Μία στους Βαλκανικούς Αγώνες και μία στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με κύριο αντίπαλο τη Βουλγαρία, σύμμαχο τότε (1945) της ναζιστικής Γερμανίας.

ΥΓ 3: Και στις δυο περιόδους κατοχής έγιναν σφαγές και διωγμοί ελληνικού στοιχείου από βουλγαρικά στοιχειά...


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.