Γεωργιάδης: «Η συζήτηση για τις τριετίες θα ανοίξει με την ανεργία κάτω από 10%»

Metrosport Team06 Αυγούστου 2023

Με την επίτευξη της μείωσης του ετήσιου ρυθμού ανεργίας κάτω από το 10% θα μπορέσει να ανοίξει η συζήτηση για την εφαρμογή των τριετιών και των εθνικών συλλογικών συμβάσεων, δηλώνει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στις τριετίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην «Απογευματινή της Κυριακής», τονίζει ότι «η μείωση της ανεργίας θα βοηθήσει την οικονομία, τα ασφαλιστικά ταμεία, την κοινωνία, αλλά, πέφτοντας κάτω από το όριο του 10%, θα μας επιτρέψει να συζητήσουμε για επαναφορά δικαιωμάτων που χάθηκαν μέσα στα μνημόνια».

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει ότι μεγάλη πρόκληση είναι η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας για την πάταξη της «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας.

Ερωτηθείς για τη διάταξη του επικείμενου νομοσχεδίου που αφορά τους ασφαλισμένους που είναι στη φάση της συνταξιοδότησης, αλλά έχουν οφειλές στον ΕΦΚΑ, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι θα αυξηθεί το όριο της οφειλής που έχει κάποιος ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ, για να βγάλει σύνταξη, από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ, με παράλληλα περιουσιακά κριτήρια και άρση τραπεζικού απορρήτου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.