Ρωμανίδης: «Η βράβευση στον Γκάλη, η εθνική και η αγάπη διαρκείας του κόσμου του Άρη»

Metrosport Team03 Αυγούστου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε για την προσπάθεια της εθνικής ομάδας μπάσκετ, αλλά και για την μεγάλη βραδιά του Νίκου Γκάλη σε λίγες ημέρες, ένας άνθρωπος που έπαιξε επί σειρά ετών δίπλα του. 

Ο λόγος για τον Μιχάλη Ρωμανίδη. Ο οποίος μίλησε στο κορυφαίο ραδιόφωνο της Βορείου Ελλάδας με την ιδιότητα του ειδικού συμβούλου της ΚΑΕ Αρης, από την Αθήνα όπου βρίσκεται. Αναφέρθηκε και για τα δύο θέματα ενώ στάθηκε και στην αγάπη του κόσμου του Άρη πρός την ομάδα.

Ο Ρωμανίδης είπε αρχικά: «Για τον Νίκο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια αυτή η βράβευση. Η απόσυρση της φανέλας του είναι ένα γεγονός ξεχωριστό, μοναδικό, άκρως τιμητικό για τον ίδιο και την πολύ μεγάλη προσφορά του. Το ειχα ζήσει πριν από χρόνια. Η βράβευση θα γίνει στην Αθήνα. Θα είναι μία ωραία βραδιά και παλαιοί συναθλητές θα τον τιμήσουν με την παρουσία τους. Είναι πολύ σημαντικές τέτοιες βραδιές. Το αξίζει και με το παραπάνω.

Η Εθνική ομάδα παράλληλα προετοιμάζεται για το παγκόσμιο στις Φιλλιπίνες. Αυτή την στιγμή δεν ξέρουμε εάν θα είναι παρών ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Είναι ένα παγκόσμιο κύπελλο που όλοι έχουν ανανεώσει τα ρόστερ τους. Κάθε φορά που κάνουμε προβλέψεις, δεν προχωράμε. Ας μην πούμε περισσότερα. Τα φιλικά παιχνίδια είναι μπροστά. Θα δούμε πως θα πάει και ο Γιάννης.

Τώρα, στον Άρη κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια και ο κόσμος αναγνωρίζει αυτό που γίνεται. Και το γήπεδο με μικρότερες ομάδες την περσινή σεζόν, ήταν κατάμεστο. Και με την Καρδίτσα είχε 4.000 κόσμο. Πέρυσι ήταν συγκλονιστικό αυτό που συνέβη σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια. Δεν μπορούμε ορισμένοι άνθρωποι να τα κάνουμε όλα. Η ομάδα άντεξε στα δύσκολα. Πιστεύω ότι χρόνο με τον χρόνο, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Αν δεν έμπαινε στον δρόμο του νοικοκυριού η ομάδα δεν θα ανταποκρινόταν.

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι το κομμάτι της Ευρώπης είναι ένα μεγάλο θέμα για να ανταποκριθεί μία ομάδα παράλληλα και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ο κόσμος πάντως είναι κοντά μας. Κάθε χρόνο θα είμαστε καλύτεροι. Ο Άρης έλειπε επί πέντε χρόνια από την Ευρώπη. Εκεί υπάρχουν πολλές και καλές ομάδες. Θα είναι παιχνίδια ανταγωνιστικά. Και ο κόσμος θα χαρεί να βλέπει την ομάδα του στην Ευρώπη. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Γιάννη Καστρίτη και στην δουλειά που κάνει.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος είναι στην εθνική ομάδα, χαιρόμαστε που ο Βασίλης έκανε μία πολύ καλή σεζόν. Είμαστε χαρούμενοι για τον Βασίλη και την πρόοδό του».

Οσο για το πρωτάθλημα και τον ανταγωνισμό που επικρατεί ο Ρωμανίδης είπε: «Θα είναι πολύ πιο δυνατό το νέο πρωτάθλημα. Ο Παναθηναικός έχει δυναμώσει. Νομίζω ότι η ισχυροποίηση του Παναθηναïκού θα βοηθήσει και στον ανταγωνισμό. Επιπλέον ο κόσμος, ο μπασκετικός κόσμος του Άρη είναι πολύ δεμένος με την ομάδα του μπάσκετ. Αναγνωρίζεται συν τοις άλλοις και το νοικοκυριό που γίνεται σε όλους τους τομείς. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Οταν μου έγινε η πρόταση, χωρίς δεύτερη κουβέντα, απάντησα πως θα βοηθήσω την ομάδα.

Στην Ευρώπη η πρώτη αναμέτρηση με την Γκραν Κανάρια είναι πολύ σημαντική γιατί θα ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας, με μία ομάδα από την Ισπανική λίγκα τον Οκτώβριο. Και το σημαντικό, είναι πως τα διαρκείας πωλούνται με γοργούς ρυθμούς και αυτό δείχνει την μεγάλη αγάπη του κόσμου του Άρη στην ομάδα».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.