Ιστιοπλοΐα: Ολοταχώς για μετάλλιο οι Κερκέζου-Γιαννούλη στο Παγκόσμιο 420

Metrosport Team27 Ιουλίου 2023

Πλώρη για μετάλλιο έχουν βάλει οι Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 420 που διεξάγεται στο Αλικάντε της Ισπανίας.

Μετά και την έκτη ιστιοδρομία οι πρωταθλήτριες Ευρώπης για το 2023, Ιακωβίνα Κερκέζου – Δανάη Γιαννούλη εξακολουθούν να βρίσκονται στην πρώτη θέση της γενικής βαθμολογίας των 58 σκαφών από 17 χώρες, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 420. Στην πέμπτη και έκτη ιστιοδρομία οι αθλήτριες του Ι.Ο.Π. τερμάτισαν στις θέσεις 4 και 2 αντίστοιχα και έχουν 9 βαθμούς ποινής, έναντι των 15 του δεύτερου και τρίτου σκάφους που είναι από την Ισπανία.

Στα 420 της κατηγορίας Κ17 έχουν γίνει επίσης έξι κούρσες και πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποιούν οι Αθανάσιος Λαχάνης –Σωκράτης Χαμαριάς (Ι.Ο.Π.), οι οποίοι είναι τρίτοι με 23 βαθμούς, μόλις πέντε περισσότερους από το πρώτο ιταλικό σκάφος και το δεύτερο γερμανικό. Στην πέμπτη θέση με 26 βαθμούς βρίσκονται οι Γεώργιος Ηρακλής Μιχαλόπουλος – Ιον Σταμάτιος Στροματιάς (Ι.Ο.Π./Ν.Ο.Ε.)

Οι Δανάη Μιράντα Αγγελοπούλου- Γεωργία Φαβίου (Ι.Ο.Π.) είναι στην 10ή θέση στη γενική κατάταξη των 83 σκαφών από 18 χώρες, όμως κρατάνε την τρίτη θέση στην κατηγορία κοριτσιών.

Στα 420 men/mixed τα 130 σκάφη από 20 χώρες έχουν τρέξει έξι ιστιοδρομίες και την καλύτερη ελληνική εμφάνιση πραγματοποιούν οι Παναγιώτης Σωτηρίου – Φίλιππος Κουλούρης (Ι.Ο.Π./Ν.Ο.Τ.Κ.), οι οποίοι είναι στην 35η θέση με 59 βαθμούς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.