Για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη προηγούνται η Μπεϊτάρ και η Αραράτ

Δημήτρης Κανελλάκης25 Ιουλίου 2023

Ασφαλώς και έχει το ενδιαφέρον της η χθεσινή κλήρωση για τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ και του Άρη στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League.

Όμως, πρόκειται για ένα επόμενο βήμα, το οποίο θα έχει ουσιαστικό ενδιαφέρον μόνο όταν οι δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης κάνουν με επιτυχία το βήμα που αυτή την στιγμή έχουν μπροστά τους: να αποκλείσει, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ την Μπεϊτάρ και ο Άρης την Αραράτ.

Αυτή είναι η σειρά και πάντα με την σωστή σειρά θα πρέπει να γίνονται τα βήματα. Δεν έχει κανένα νόημα αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ να υπάρχει κατήφεια γιατί η Χάιντουκ είναι ο δυσκολότερος αντίπαλος που θα μπορούσε να τους τύχει, ούτε στον Άρη απογοήτευση επειδή η Ντιναμό Κιέβου είναι ένας πάρα πολύ ισχυρός αντίπαλος για τα δικά τους μέτρα.

Δύο ημέρες πριν από τους αγώνες με Μπεϊτάρ και Αραράτ, τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ και τον Άρη απ' την προετοιμασία τους γι' αυτά τα παιχνίδια.

Τίποτε δεν είναι πιο σημαντικό για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης απ' το να αποδείξουν την Πέμπτη, αλλά και στους αγώνες ρεβάνς, φυσικά, ότι διαθέτουν το απαραίτητο επίπεδο ετοιμότητας ώστε να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση.

Όλοι μας θυμόμαστε καλοκαίρια που ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έπαθαν απίστευτα στραπάτσα. Όλοι μας θυμόμαστε αποκλεισμούς για τις δύο ομάδες που δεν ήταν καθόλου εύκολο για τους οπαδούς τους να τους χωνέψουν.

Θυμόμαστε απίθανες ομάδες, που ο περισσότερος κόσμος, πιθανώς, δεν τις γνώριζε, να στέλνουν νωρίς-νωρίς στο σπίτι τους ΠΑΟΚ και Άρη, να τους αφήνουν εκτός Ευρώπης από την καρδιά του καλοκαιριού ακόμη.

Οφείλουν, λοιπόν, οι δύο ομάδες να αποδείξουν ότι... έχουν γνώσιν οι φύλακες. Οφείλουν να αποδείξουν ότι τα παθήματα του παρελθόντος, τους έχουν γίνει μαθήματα και δεν θα την ξαναπατήσουν σαν πρωτάρηδες.

Αυτό προέχει σε αυτή την φάση. Όταν με το καλό ο ΠΑΟΚ θα έχει στείλει την Μπεϊτάρ στο σπίτι της θα μπορεί να ασχοληθεί με την Χάιντουκ. Κι όταν ο Άρης στείλει στο σπίτι της την Αραράτ θα μπορεί να ασχοληθεί με την Ντιναμό Κιέβου.

Έως τότε, το αποτέλεσμα της χθεσινής κλήρωσης για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, καλό θα είναι να μην αποτελεί θέμα συζήτησης για κανέναν στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.