Ο κόσμος του Αρη που περιμένει δείγματα γραφής της νέας ομάδας και η υποχρέωση του Τόλη Τερζή

Βασίλης Μάστορας19 Ιουλίου 2023

Η μεταγραφή του Λορέν Μορόν, απ’ ότι όλα δείχνουν θα έχει αίσιο τέλος για τον Αρη. Ο ποδοσφαιριστής δεν θα συμμετάσχει στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της Μπέτις και αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Οπότε αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο ο Ισπανός θα πρέπει να θεωρείται ποδοσφαιριστής του Αρη. Περίπου μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα των «κίτρινων» στη φαρέτρα τού Τόλη Τερζή μπαίνει ένας ποδοσφαιριστής-πολυεργαλείο, ο οποίος έχει κάνει προετοιμασία με τη Μπέτις. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι στην κρίση του Τερζή, αν θα τον αξιοποιήσει και με ποιον τρόπο στους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες.


Το καλό νέο είναι ότι Μορόν θα ανήκει στο ρόστερ του Αρη. Όλα τα υπόλοιπα αφορούν τον προπονητή της ομάδας και γι’ αυτά θα μπορούμε να πούμε περισσότερα, μετά την άφιξη του Ισπανού στη Θεσσαλονίκη. Αλλωστε η ετοιμότητα των «κίτρινων» είναι ένα από τα στοιχήματα που μπαίνουν εδώ και αρκετό καιρό, γιατί παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τού Παλίκουτσα δεν ήταν δυνατόν να αποκτηθούν μέχρι τις 25 Ιουνίου και οι 13 ποδοσφαιριστές που αποτελούν τα νέα πρόσωπα του ρόστερ. Είναι πρακτικά αδύνατον, όσο καλή προετοιμασία κι αν κάνει ένας Τεχνικός διευθυντής, να πετύχει αυτόν τον στόχο. Ισως θα μπορούσε να έχει λίγο καλύτερο ρυθμό στις μεταγραφές, αλλά η συμπλήρωση του ρόστερ τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Δεν είναι όμως μόνο η αγωνιστική ετοιμότητα της ομάδας το στοίχημα που μπαίνει. Είναι και η αγωνιστική δυναμική που θα παρουσιάσει στο νέο Πρωτάθλημα. Ο Αρης επέλεξε φέτος να μην κάνει πολύ θόρυβο με τις μεταγραφές. Γύρισε την πλάτη στις πολιτικές των προηγούμενων χρόνων, με μεταγραφές που είχαν λάμψη, αλλά η λάμψη τους είχε την ίδια διάρκεια με τα πυροτεχνήματα. Κατά τη φετινή μεταγραφική περίοδο, ίσως και λόγω έλλειψης μεγάλου μπάτζετ, η πολιτική ήταν «σεμνά και ταπεινά». Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν δεν έχουν «βαριά» βιογραφικά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα έχουν μικρή προσφορά. 

Η ιστορία του ποδοσφαίρου έχει αποδείξει πολλές φορές, ότι «αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες». Είναι λογικό ο κόσμος του Αρη να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος, καθώς δεν μπορεί με τα βιογραφικά των περισσότερων ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν φέτος, να κάνει τα γνώριμα καλοκαιρινά όνειρα. Πέρυσι για παράδειγμα την ίδια εποχή, κάποιοι μιλούσαν ανερυθρίαστα ακόμη και για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Τόσο μεγάλη ήταν η αισιοδοξία που «γεννούσαν» οι μεταγραφές. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Φέτος κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Ο κόσμος είναι «κουμπωμένος» και περιμένει να δει δείγματα από τη νέα ομάδα. Το κλίμα που επικρατεί στον κόσμο, απεικονίζεται και στην πώληση των διαρκείας τα οποία είναι σε χαμηλό αριθμό. Ισως μετά τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα του Αρη, να αλλάξουν πολλά. 

Αρα υπάρχουν πολλοί λόγοι που ο Τερζής θα πρέπει να φροντίσει ώστε στους δύο αγώνες του Conference League να παρουσιάσει μία ομάδα η οποία θα εμπνεύσει το κόσμο και θα του δώσει μηνύματα ότι η φετινή για τον Αρη δεν θα είναι μία χρονιά χαμένη από χέρι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.