Παγκόσμιο ΑΜΕΑ: Χρυσό για Στεφανουδάκη, χάλκινο για Προδρόμου, 12η η Σμαραγδή

Παναγιώτα Χαλκιά17 Ιουλίου 2023

Μετά την επιτυχία του Θανάση Γκαβέλα, ο Μανώλης Στεφανουδάκης κατέκτησε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ που διεξάγεται στο Παρίσι.

Ο Έλληνας αθλητής έστειλε το ακόντιο στα 29.17μ, επίδοση που του έδωσε την πρωτιά στηβ κατέληξα F54 και βελτίωσε και το ατομικό του ρεκόρ. Οι βολές του ήταν 25.46μ., 28.61μ., 28.62μ., 28.80μ., 28.70μ., 29.17μ.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Θανάσης Προδρόμου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ. Ο Έλληνας αθλητής του μήκους με άλμα στα 7.12μ κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου και παράλληλα να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ. Άρχισε τον αγώνα με 6.74μ, ήταν άκυρος στο δεύτερο άλμα, έφτασε ξανά στα 6.74μ στο τρίτο. Στην τέταρτη προσπάθεια έκανε 6.69μ ενώ στην πέμπτη "πέταξε" στα 7.12μ, επίδοση που του έδωσε την τρίτη θέση. Στην τελευταία ήταν άκυρος.

Τη 12η θέση πήρε στο μήκος γυναικών της κατηγορίας Τ47 η Στέλλα Σμαραγδη. Η αθλήτρια προσπάθησε να δώσει τι καλύτερο αλλά ο αγώνας δεν της βγήκε όπως θα ήθελε. Άρχισε τις προσπάθειες της από τα 5.01μ, το δεύτερο της άλμα ήταν στα 4.76 και το τελευταίο στα 4.97μ. Μετά το τέλος του αγώνας, υποστήριξε οτι:

 "Σήμερα είχα μια κακή εμφάνιση με 5.01μ το καλύτερο αλμα και 12η θεση σε έναν ανταγωνιστικά πρωτόγνωρο για μένα αγώνα. Αν υπάρχει μία βεβαιότητα στον πρωταθλητισμό, είναι ότι ο καθένας μας κάποιες στιγμές θα βιώσει την αποτυχία και την απογοήτευση. Ημουν καλά, δεν μπόρεσα όμως να βγάλω μεγάλο άλμα. Η κακη απόδοση θα με βοηθήσει να παω καλύτερα στον επόμενο αγώνα.

 Για μένα όταν τελειώνει ένας αγώνας, αρχίζει ο επόμενος. Σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχει ξανά παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Κομπε της Ιαπωνίας. Κοιτάω ήδη τον επομενο στόχο. Αύριο είναι μια νέα μέρα και ξεκινάω από το μηδέν. Θέλω να συγκεντρωθώ και δώσω την ενέργειά μου στην προετοιμασία μου. Έρχεται και Ολυμπιακή χρονιά και τα κίνητρα μου είναι μεγαλύτερα απο την σημερινή μου εμφάνιση. Κρατάω ότι κατάφερα να έρθω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα με τραυματισμό στην μέση. Μέχρι τελευταία στιγμή έκανα φυσικοθεραπείες και προσπάθησα να μην με επηρεάσει. Θα καταλάβω τα λάθη μου και θα τα διορθώσω".

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.