«Όποιος έχει αλλεργία, να έχει μαζί του την αδρεναλίνη και έναν άνθρωπο δίπλα του»

Metrosport Team14 Ιουλίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή “Στη Σέντρα” μίλησε  για τις αλλεργίες, τις παρενέργειές τους και τον απροσδόκητο θάνατο μίας 16χρονης κοπέλας που πέθανε από αλλεργικό σοκ, ένας αλλεργιολόγος.

Μπορεί μία τροφή, μία ουσία, να σκοτώσει έναν αλλεργικό; Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο απάντησε ο κ. Γιάννης Σιδηρόπουλος που είναι αλλεργιολόγος.

Και είπε τα εξής: “ Θέλω να πω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της 16χρονης. Πράγματι, ορισμένες αλλεργίες μπορούν να αποβούν θανατηφόρες. Και αναφέρομαι σε τροφικές. Και φυσικά σε τσιμπήματα από μέλισσες.

Εγώ κατάλαβα από όσα ενημερώθηκα από το ρεπορτάζ, ότι το ήξερε η ασθενής το θέμα της. Από όσα άκουσα από τα μέσα ενημέρωσης. Πιο επικίνδυνα για εμάς είναι τα οστρακοειδή και τα γαλακτοκομικά. Ο γιατρός οφείλει να του δώσει αδρεναλίνη για να την χρησιμοποιεί μόνος του. Θα πρέπει κάποιος να κουβαλάει πάντα την αδρεναλίνη μαζί του. Και να να πει στην παρέα του, στους φίλους του, πως θα την χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που αισθανθεί αδιαθεσία.

Όποια άτομα έχουν τέτοια θέματα πρέπει να ενεργούν με αυτό τον τρόπο. Η συμβουλή είναι ξεκάθαρη: Μην πηγαίνετε ποτέ μόνοι σας σε οποιοδήποτε μέρος. Πάντα να είστε με κάποιον που να έχει ένα αμάξι για να σας μεταφέρει. Όταν βγαίνετε έξω, αφενός να έχετε δίπλα σας κάποιον που να σας μεταφέρει και αφετέρου να έχετε μαζί σας την αδρεναλίνη.

Έπρεπε να υπήρχε περισσότερη προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα. Ισως θα έλεγα οι αλλεργικοί να αποφεύγουν το χοτ ντονγκ. Οι δυσκολίες στην τροφική αλλεργία πρέπει να διαπιστωθούν. Και να αποφύγουμε παραπροϊόντα αυτών των τροφίμων”.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.