Ο Αρης στον τέταρτο φιλικό αγώνα προετοιμασίας, αυτή τη φορά με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας 1948, που πέρυσι τερμάτισε 3η στο Πρωτάθλημα Βουλγαρίας, προβλημάτισε με την απόδοση του. Βεβαίως υπάρχουν και πολλά ελαφρυντικά, τα οποία δεν επιτρέπουν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.
Λίγο πολύ ήταν γνωστό ότι ο χθεσινός αγώνας δεν μπορούσε να αποτυπώσει ούτε την πιθανή πρόοδο που σημείωσε ο Αρης μετά τον αγώνα με την Μπότεφ. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε η δυνατότητα να μπουν στην 11άδα από την αρχή πολλά νέα πρόσωπα. Οι νεοαποκτηθέντες, οι οποίοι θεωρητικά θα αλλάξουν το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Ο Φεράρι και ο Σαβέριο, ήταν τα μοναδικά νέα πρόσωπα, απέναντι στην βουλγαρική ομάδα η οποία βρίσκεται σε καλύτερο στάδιο προετοιμασίας, καθώς σύντομα αρχίζει το Πρωτάθλημα της χώρας της. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Αρης θα πρέπει να βιαστεί. Απομένουν 18 ημέρες μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα, αυτόν για το Conference League και προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες, όπως αυτές του πρόσφατου παρελθόντος, θα πρέπει να διορθώσει τις αδυναμίες του.
Η βασικότερη; Η απουσία του γκολ. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο β’ ημίχρονο μετά από 32 ολόκληρα λεπτά δημιούργησε την πρώτη φάση για γκολ!
Ο Αρης στο α’ ημίχρονο είχε την κατοχή της μπάλας, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που έδινε χώρο και επιχειρούσε να γίνει απειλητικός με transition επιθέσεις. Ο Αρης έκανε οκτώ τελικές από τις οποίες μόνο τρεις είχαν κατάληξη την αντίπαλη εστία.
Ο Τερζής ξεκίνησε με 4-3-3 το οποίο μετά το 20ο λεπτό το γύρισε σε 4-2-3-1. Καθαρόαιμος αμυντικός χαφ δεν υπήρχε. Ο Παναγίδης επιφορτίστηκε αυτόν ρόλο και μετά μετακινήθηκε σε… «8άρι», πριν πάρει ρόλο στη φυσική του θέση. Οι Νταρίντα και Ρουπ αγωνίστηκαν μπροστά από τον νεαρό, οι Λούις Πάλμα και Σαβέριο στα άκρα της επίθεσης και ο Γκρέι στην κορυφή. Οσο για την τετράδα της άμυνας οι Οντουμπάτζο, Φεράρι ήταν στα άκρα και στόπερ τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς και απ’ ότι φαίνεται θα είναι οι επιλογές του Τερζή και για τους επίσημους αγώνες.
Η ΤΣΣΚΑ 1948 είχε συνολικά τέσσερις τελικές και πέτυχε δύο γκολ, εκμεταλλευόμενη δυσλειτουργία του Αρη στον άξονα. Κι αυτό είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Στα θετικά του Αρη ότι είχε καλή μεσοαμυντική λειτουργία. «Επνιγε» τις προσπάθειες των Βούλγαρων να «χτίσουν» επιθέσεις, αλλά όταν οι παίκτες του έπαιρναν την μπάλα στα πόδια, άρχιζε το πρόβλημα γιατί έκαναν λάθος στην τελική πάσα.
Ο Τερζής άλλαξε πέντε ποδοσφαιριστές στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Ο Τζούρασεκ ανέλαβε ρόλο αμυντικού χαφ και ο Μενέντες πήρε τη θέση του Σαβέριο. Ακόμη ο Πάβιτσιτς αντικατέστησε τον Ρουπ, ο Εμπακατά τον Νταρίντα και ο Αηδόνης τον Μπράμπετς. Η ΤΣΣΚΑ εκμεταλλεύτηκε λάθος στην κατοχή του Αρη και στο 47ο προηγήθηκε 1-0, ενώ στο 60ο σε μία transition επίθεση πέτυχε δεύτερο γκολ.
Ο Αρης προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν εύρισκε τον τρόπο. Ο Χριστοδουλόπουλος στο 68ο μπήκε στον αγώνα και ανέλαβε ρόλο στην κορυφή της επίθεσης, αλλά υπήρχε πρόβλημα στις συνεργασίες λόγω του ότι πολλά νέα πρόσωπα βρέθηκαν στην ίδια 11αδα.
Ο Αρης πίεσε ασφυκτικά την ΤΣΣΚΑ στα τελευταία 10 λεπτά, είχε τελικές στην εστία αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Ο Τερζής με την επιμονή του στη χρησιμοποίηση του Παναγίδη δείχνει ότι θέλει να επενδύσει στο ταλέντο του νεαρού. Περισσότερο ασφαλή συμπεράσματα πάντως θα βγούνε στη συνέχεια, όταν πλέον θα έχει ολοκληρωθεί το νέο ρόστερ και θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές.
Ο Αρης σαφώς και μπορεί να βελτιωθεί στο διάστημα που απομένει μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα. Αλλωστε τα φιλικά τεστ για να εντοπιστούν τα λάθη γίνονται. Αρκεί να αξιολογούνται και να διορθώνονται.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.