Ζιώγας: «Ο Λουτσέσκου, ο ΠΑΟΚ, ο Πάλμα, ο Μαντσίνι και το αυτονόητο»

Metrosport Team08 Ιουλίου 2023

Στο κορυφαίο αθλητικό ραδιόφωνο μίλησε ο πρώην άσος της Λάρισας, του Άρη και άλλων ομάδων, ο Μιχάλης Ζιώγας. Ο οποίος τοποθετήθηκε στην εκπομπή “Στη Σέντρα” για το νέο πρωτάθλημα και για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά από την Superleague 1 οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων του πρωταθλήματος έως το τέλος.

Είναι ομολογουμένως κάτι το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτονόητο σε πολλά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πρωτόγνωρο και ξεχωριστό όμως για την Ελλάδα.

- Έχουμε πλέον ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων για όλες τις αγωνιστικές πλέον από την έναρξη έως το φινάλε του πρωταθλήματος. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο. Θέλεις να κάνεις ένα σύντομο σχόλιο;

“Αυτό για το οποίο θεωρείται αυτονόητο, εμείς το πανηγυρίζουμε. Ειδικά για να ξέρει ο κάθε προπονητής τι πρέπει να κάνει. Αυτό που είπατε και θεωρείτε αυτονόητο, είναι το πιο σημαντικό από όλα. Για να μπορείς να κάνεις όλο τον κύκλο, πρέπει να γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις”.

- Πάμε στον ΠΑΟΚ. Αυτό που είπε ο Λουτσέσκου ότι δεν έχουμε κάνει μεταγραφές είναι μία δήλωση σύμφωνα με την οποία θέλησε να φυλάξει τα νώτα του; Με αυτό το ρόστερ ο ΠΑΟΚ είναι αδύναμος; Μπορείς να κάνεις μία πρώτη εκτίμηση για την εικόνα που μπορεί να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ;

“Τα εν οίκω μη εν δήμω. Ο προπονητής έχει ένα πλάνο το οποίο πρέπει να υλοποιήσει. Εάν έχει κάποια παράπονα, πρέπει να τα πει στην διοίκηση. Ο ΠΑΟΚ είναι μία τεράστια ομάδα. Έχει μεγαλουργήσει τα τελευταία χρόνια. Έχουν βγει νέα παιδιά. Έχει κατακτήσει τίτλους. Το να βγαίνεις και να γκρινιάζεις δεν είναι καθόλου σωστό. Όταν υπάρχει μία μικρή πληγή, μπορεί να μεγαλώσει και να μετατραπεί σε γάγγραινα. Αυτοί που διοικούν γνωρίζουν κάποια πράγματα καλύτερα. Αναδείχθηκε την περασμένη σεζόν ο Κωνσταντέλιας. Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν την ωρίμανση για να κάνουν τέτοια πράγματα. Όμως όταν θέλεις να ψωνίσεις από το πάνω ράφι, δεν είναι εύκολο να χρησιμοποιήσεις νεότερους παίκτες. Επίσης θέλω να πω ότι οι παίκτες από το πάνω ράφι, δηλαδή από την Αργεντινή, την Βραζιλία, την Πορτογαλία και είναι ηλικίας 25-26 ετών δεν έρχονται εύκολα στην Ελλάδα.

Βλέπετε υπάρχουν ομάδες που μπαίνουν στο παιχνίδι, είτε από το Βέλγιο, την Γερμανία και διεκδικούν παίκτες που θέλουν οι δικές μας ομάδες. Ακόμη και μία μικρομεσαία ομάδα της Γερμανίας μπορεί να δώσει περισσότερα χρήματα σε ένα παίκτη, συγκριτικά με όσα δίνει μία μεγάλη ελληνική ομάδα.

Πόσα θα είναι τα έσοδα μίας ελληνικής ομάδας; Ο κ. Λουτσέσκου πρέπει να είναι τυχερός που είναι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Τα προβλήματα δεν πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω. Αυτή είναι η άποψή μου.

Ποτέ ένας προπονητής δεν κερδίζει μόνο του, το νταμπλ. Δηλαδή αυτό που έγινε στην Λάρισα πότε θα γίνει ξανά; Το πήραν μόνο οι παίκτες; Οχι φυσικά. Η διοίκηση έχει τα εχέγγυα για να δουλέψουν όλοι μαζί. Όλοι μαζί συμμετέχουν. Όλο το οικοδόμημα μπορεί να οδηγήσει την κάθε ομάδα στην κορυφή. Ο κάθε προπονητής πρέπει να γνωρίζει τα όριά του.

Τι να πει δηλαδή και ο Αντσελότι; Έχει σαρώσει όλα τα τρόπαια και δεν τον άκουσα να παραπονείται για το παραμικρό. Το μέτρο πρέπει να χαρακτηρίζει όλους τους ανθρώπους. Πρέπει να βουτάμε την γλώσσα στο μυαλό πριν εκφραστούμε”.

- Θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ και πάλι τον τίτλο; Για τον Ίνγκασον και την απώλειά του τι έχεις να πεις; Μπορεί να αναπληρωθεί;

“Έχει το υλικό για να διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Αυτό πιστεύω. Αλήθεια περίμενε κανείς πέρυσι τον Παναθηναϊκό να διεκδικήσει τον τίτλο έως το τέλος; Όταν ακούς τον προπονητή να γκρινιάζει σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στην ομάδα. Οι μεταγραφές ακόμη δεν τελείωσαν. Δεν μπορεί ένας παίκτης όταν έχει προτάσεις από την Ευρώπη και ομάδες από τον Βορρά να προτιμήσει την Ελλάδα αυτή την χρονική στιγμή.

Θα σας αναφέρω ένα άλλο ηχηρό παράδειγμα. Εάν ο Ολυμπιακός δεν ήταν στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ θα ερχόταν στο παρελθόν μεγάλοι παίκτες όπως ο Τζιοβάνι ή ο Ριβάλντο;”

Για τον Άρη και την ενδεχόμενη μετακίνηση του Πάλμα, ο Ζιώγας που είχε αγωνιστεί στον Άρη στο παρελθόν είπε: “Ο Πάλμα είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Όταν υπάρχει η πρόταση, την βάζεις στο τραπέζι. Ξέρετε εάν αυτός θα εμφανιστεί έτσι; Όμως όταν έρχεται μια καλή πρόταση, την βάζεις στο τραπέζι. Ο Μαντσίνι ήταν πρώτο βιολί στον Άρη, και η φανέλα του Άρη είναι πολύ μεγάλη και σπουδαία. Στον Παναθηναϊκό όμως δεν είναι το πρώτο βιολί.

Εάν συμφέρει την ανώνυμη εταιρία για να δώσει έναν παίκτη, τότε αυτό θα προτιμήσει. Ο Πάλμα είναι ο πιο χαρισματικός παίκτης. Αν δουλέψει σκληρά σε ορισμένα στοιχεία, μπορεί να γίνει πολύ καλός παίκτης. Η διάρκεια καθιερώνει τον κάθε παίκτη στη συνείδηση του φίλαθλου κοινού”.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.