Η σεζόν που αποτελεί το μεγαλύτερο σημάδι αισιοδοξίας για τον Σαματά

Κώστας Πετρωτός04 Ιουλίου 2023

Ο Αλί Σαματά μετρά 119 γκολ και 33 ασίστ σε 357 ματς στην καριέρα του. Δεν είναι κακά τα νούμερά του, αλλά αν κανείς αναλύσει τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκε στην καριέρα του, θα διαπιστώσει ότι τα γκολ τα πετυχαίνει με συγκεκριμένες ομάδες. Για την ακρίβεια, αν εξαιρέσουμε την Μαζέμπε, ομάδα της πατρίδας του, διαπιστώνουμε ότι ο 31χρονος επιθετικός σκόραρε με καλή συχνότητα μόνο με την Γκενκ.

Στην βελγική ομάδα πέτυχε 82 γκολ και έδωσε και 21 ασίστ σε 227 ματς, γεγονός που δείχνει ότι «κουμπώνει» πολύ καλά με το περιβάλλον της συγκεκριμένης ομάδας.

Ειδικά, την σεζόν 2018-2019 πέτυχε 32 γκολ σε 51 ματς και πήρε το βραβείο «Ebony Shoe», αυτό που κατακτά ο καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής κάθε σεζόν. Ήταν, μάλιστα, ο πρώτος παίκτης της Γκενκ που πήρε το συγκεκριμένο βραβείο μετά τον Μουμουνί Νταγκανό το 2002. Κέρδισε στον ανταγωνισμό τους Γιοάν Μπολί που έπαιζε στην Σεντ Τρουίντεν, Μεχντί Καρσελά που ήρθε στον Ολυμπιακό και τον Ντανζούμα της Μπριζ που πλέον είναι δανεικός στην Βιγιαρεάλ από την Τότεναμ.

Προφανώς, η ιστορία αυτή αποτελεί και ένα καλό σημάδι αισιοδοξίας ότι μπορεί στον ΠΑΟΚ να καλύψει την ανάγκη να βρεθεί ένας σκόρερ που θα καλύψει τις ανάγκες της ομάδας. Το μυστικό, όμως, είναι ο ΠΑΟΚ να βρει το κουμπί του και απόδειξη είναι τα όσα είχε δηλώσει ο ίδιος μετά την επιτυχία του εκείνη την σεζόν στην Γκενκ.

«Δεν ήταν εύκολο να προσαρμοστώ στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά τώρα νιώθω καλά. Νιώθω καλά στο Βέλγιο. Υπάρχουν πολλοί Αφρικανοί παίκτες εδώ και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να είμαι υποψήφιος για το συγκεκριμένο βραβείο», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά μέσω ενός σύντομης διάρκειας βίντεο, πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.