H προετοιμασία… «σαλαμάκι», η πώληση Χρυσόπουλου και ο εκτεθειμένος Παλίκουτσα

Βασίλης Μάστορας01 Ιουλίου 2023

Ο κανόνας της προετοιμασίας μίας επαγγελματικής ομάδας, περιλαμβάνει τρία στάδια. Το πρώτο κομμάτι που γίνεται στην πόλη-έδρα της ομάδας. Το βασικό που γίνεται σε χώρες που αυτό τον καιρό έχουν χαμηλές θερμοκρασίες, καλές αθλητικές υποδομές και στην περιοχή προετοιμάζονται κι άλλες ομάδες, καθώς οι φιλικοί αγώνες είναι ένα από τα ζητούμενα. Και το τρίτο στάδιο το οποίο περιλαμβάνει επιστροφή στη… βάση για εγκλιματισμό και προετοιμασία για τους πρώτους επίσημους αγώνες. Αυτός ο κανόνας είναι απαράβατος για όλες τις επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες.


Ο Αρης φέτος αποτέλεσε την εξαίρεση του κανόνα. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά εξαίρεση με εξαίρεση έχει διαφορά. Δεν πιστεύω ότι ο Αρης ήθελε να πρωτοτυπήσει. Κάτι άλλο συμβαίνει, αλλά αυτό μάλλον είναι το κρυφό μυστικό της ομάδας. Προσωπικά όποια εξήγηση κι αν δώσει ο κ. Τερζής δεν θα με πείσει.

Ο Αρης σήμερα Σάββατο αναχώρησε για τη Βουλγαρία όπου θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ, στη Φιλιππούπολη, σε αγώνα στη μνήμη του αδικοχαμένου Τόσκο. Το αρχικό πρόγραμμα περιελάμβανε πενθήμερη παραμονή σε αθλητικό κέντρο του Μπάνσκο, το οποίο μάλιστα είχε κλεισθεί από τον Παλίκουτσα πριν από έναν περίπου μήνα. Τελικά ο Αρης ακύρωσε κι αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας και θα αρκεστεί σ’ ένα ταξίδι χιλιομετρικά όση η απόσταση Θεσσαλονίκη-Αθήνα για να δώσει έναν φιλικό αγώνα αύριο, και θα επιστρέψει οδικώς και πάλι στη Θεσσαλονίκη.

Ένα τέτοιο ταξίδι δεν το λες και ό,τι το καλύτερο εν μέσω επιβάρυνσης των ποδοσφαιριστών λόγω της προετοιμασίας.

Στον Αρη όμως αυτή δεν είναι η μοναδική ανορθογραφία. Υπάρχουν και άλλες οι οποίες αφήνουν ένα αρνητικό αποτύπωμα στην ομάδα. Όπως το γεγονός ότι οι νεαροί Τανούλης και Σγούρος ήταν ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού από το περασμένο καλοκαίρι, αλλά όλοι ποιούσαν την νήσσα, περί αυτού. Όπως και η παραχώρηση του νεαρού αμυντικού Χρυσόπουλου στην ΑΕΚ, έναντι του ποσού των 800 χιλ. ευρώ, κατά τη διαρροή της ΠΑΕ Αρης, για το 50% των δικαιωμάτων του! Ο ποδοσφαιριστής για τον οποίο ο Μπούργος έλεγε ότι «θα πρέπει να γίνει το συντομότερο επαγγελματίας, είναι τεράστιο κεφάλαιο», που πήγε στον Ολυμπιακό, χωρίς στον Πειραιά να εκτιμήσουν το τεράστιο ταλέντο του και την χρηματιστηριακή του αξία! Αυτή που τελικά εκτιμήθηκε από την ΑΕΚ. Το ερώτημα όμως είναι αυτονόητο: Ο Αρης έχει ένα τεράστιο ταλέντο στην ομάδα που αποτιμάται με 1,6 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει ούτε έναν αγώνα στη Super League1 και τον πουλάει, αντί να επενδύσει αγωνιστικά και οικονομικά επάνω του; Και εκείνη η περίφημη δήλωση Παλίκουτσα ότι «θα ενισχύσουμε το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα;» πώς θα γίνει πράξη. Τελικά μάλλον κάποιοι στραβά αρμενίζουν και επιχειρούν να μας πείσουν ότι ο ήλιος βγαίνει από τη… δύση. Και οι ζέστες δεν «έσφιξαν» ακόμη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.